2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kötelező lesz házi őrizetben az elektronikus nyomkövető

Kötelező lesz a házi őrizet ideje alatt elektronikus nyomkövetőt hordaniuk az eljárás alá vont személyeknek, így többet nem fordulhat elő, hogy rablógyilkosok megszökjenek – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban a közigazgatási és igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence ugyanakkor nem tagadta: nem került volna sor az ároktői gyilkosok szökésére, ha négy év után már legalább az elsőfokú ítélet megszületett volna.

„Mostantól a szigorúbb Btk. mellett ez is szigorúbb, nem kell a hozzájárulása, sőt a következő hónapokban úgy fogjuk módosítani, hogy kötelező ilyenkor ezt a nyomkövetőt használni, itt az elkövetők közül egy valaki vállalta azon rajta van a nyomkövető, de akkor még nem volt hatályban ez a mostani jogszabályunk, ha ez meg lett volna, akkor nem szökhettek volna el, de az egész ügyben akkor jutnánk igazából előre, hogyha végre megszületne több mint 4 év után az első fokú ítélet és végre ismételten folytatódhatnának a szabadságvesztés büntetések” – mondta Rétvári Bence.

A Rétvári Bencével készült teljes interjúért IDE kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kínzó álmatlansága miatt mondott le a néhai XVI. Benedek pápa

Kínzó álmatlansága miatt mondott le a néhai XVI. Benedek pápa

A kínzó álmatlanság volt az elsődleges oka annak, hogy a néhai XVI. Benedek pápa 2013-ban lemondott - derült ki abból a levélből, amelyet a december végén elhunyt nyugalmazott pápa pár héttel a halála előtt küldött az életrajzírójának, és amelynek tartalmát pénteken megjelent számában ismertette a Focus című német hetilap.
Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött pénteken délután a cseh elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babis volt kormányfő lesz az utódja Milos Zemannak, akinek második - egyben utolsó - mandátuma március elején lejár.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!