2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kötelező lesz házi őrizetben az elektronikus nyomkövető

Kötelező lesz a házi őrizet ideje alatt elektronikus nyomkövetőt hordaniuk az eljárás alá vont személyeknek, így többet nem fordulhat elő, hogy rablógyilkosok megszökjenek – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban a közigazgatási és igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence ugyanakkor nem tagadta: nem került volna sor az ároktői gyilkosok szökésére, ha négy év után már legalább az elsőfokú ítélet megszületett volna.

„Mostantól a szigorúbb Btk. mellett ez is szigorúbb, nem kell a hozzájárulása, sőt a következő hónapokban úgy fogjuk módosítani, hogy kötelező ilyenkor ezt a nyomkövetőt használni, itt az elkövetők közül egy valaki vállalta azon rajta van a nyomkövető, de akkor még nem volt hatályban ez a mostani jogszabályunk, ha ez meg lett volna, akkor nem szökhettek volna el, de az egész ügyben akkor jutnánk igazából előre, hogyha végre megszületne több mint 4 év után az első fokú ítélet és végre ismételten folytatódhatnának a szabadságvesztés büntetések” – mondta Rétvári Bence.

A Rétvári Bencével készült teljes interjúért IDE kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!