2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Kötelezhetik Kránitz Krisztiánt az itatok kiadására

2019. december 3., kedd 17:02

Ha szükséges kényszeríteni kell a kispesti vagyonkezelő igazgatóját, hogy adja ki a szükséges dokumentumokat, az átláthatóságért felelős kispesti tanácsnoknak - jelentette ki a zuglói MSZP-s polgármester a Lackner-üggyel kapcsolatban. Horváth Csaba szerint a dokumentumok-kérdése nem állhat az ellenzéki összefogás útjába.

Már a Kispest szocialista alpolgármestere szerint is elképzelhető, hogy Lackner Csaba van a Hírtv birtokába jutott korrupciós felvételeken. Varga Attila azonban abban bízik, hogy a rendőrségi eljárás majd egyértelmű bizonyítékokkal szolgál és tisztázza az ügyet. Az alpolgármester szerint a "Mister 40 százaléknak" nevezett Kránitz Krisztián fizetés emelése nem kiemelkedő, hiszen a kerület más cégveztőinek is nőtt a bére. Varga szerint Gajda Péter polgármester nem érintett a felvételeken Lackner Csaba által említett korrupciós ügyekben, de ha a rendőrségi vizsgálat azt bizonyítja, hogy bűnös, akkor neki is felelnie kell tetteiért.

Nekem az a meggyőződésem, hogy minden törvényesen és szabályszerűen működött, ha ez nem így van vagy bármi hiba vagy probléma kiderül, akkor nyilván, aki hibázott annak majd felelni kell a tettéért

- mondta Varga Attila, a XIX. kerület MSZP-s alpolgármestere

Nem éri meg kockáztatni az ellenzéki összefogást és a kispesti vagyonkezelő igazgatójának Kránitznak Krisztiánnak mindenképpen ki kell adnia az igényelt dokumentumokat - ezt válaszolta híradónk kérdésre zugló szocialista polgármestere. Horváth Csaba szerint ha kell, akkor kényszeríteni kell erre. Mert az a minimum, hogy az átláthatóságért felelős tanácsnok számára minden iratot biztosítanak Kispesten.

Bármilyen dokumentum, ami egy önkormányzat kezelésében keletkezik az legrosszabb esetben is, de korlátozottan hozzáférhető és, ha más nem súlyos önkormányzati érdeket sértve akkor is az adott képviselőnek nem mellesleg egy átláthatósági biztosnak hozzáférhetővé kell tenni

- fogalmazott Horváth Csaba, a XVI. kerület MSZP-s polgármestere. 

A 19-ik kerület fideszes önkormányzati képviselője szerint az, hogy duplájára emelte Gajda Péter a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a fizetését újabb bizonyítéka annak, hogy Lackner Csaba igazakat mond a hangfelvételeken, hiszen az emelés ötletéről is beszélt és be is következett. Dódity Gabriella hangsúlyozta: bár a kispesti alakuló ülésen megszavazták, hogy visszahívják a kerületi gazdasági társaságok vezetőit, azt nem sikerült elérniük, hogy a korrupcióval gyanúsított Kránitz Krisztián ne lehessen újra a vagyonkezelő vezetője.

Szerettük volna azt elérni egy módosító javaslattal, hogy mindazok, akik a hangfelvételen elhangzanak, akik érintettek lehetnek ebben a botrányban, illetve mindazok is, akik regnálása idején nyomozás indult az adott cégnél itt ugye a Közpark Kft-re gondoltunk, ahol 43,5 millió forintos sikkasztás miatt van jelen pillanatban nyomozás folyamatban , azok ne indulhassanak a pályázaton, de ezt a baloldali többségű képviselő testület leszavazta, így akár Kránitz Krisztián is indulhat újra a vagyonkezelő igazgatói posztjáért.

Ha így lesz Dódity Gabriella szerint Gajda Péter újra kinevezi majd Kránitz Krisztiánt a kerületi vagyonkezelő élére.

HírTV