2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Kötelezettségszegési eljárást indíthatnak az internetadó miatt

Az Európai Unió saját pozícióját nehezíti meg azzal, hogy egyes bizottsági tagok Brüsszelből szólítják fel a magyarokat, hogy az internet megadóztatása ellen tüntessenek – nyilatkozta a Hír Televízió által megkérdezett nemzetközi jogász.

Lattman Tamás szerint ezek után nehéz lesz elkerülni azokat a felvetéseket, hogy Brüsszel egy szakpolitikai kérdést politikai úton kíván megoldani.

– Ez merőben szokatlan, úgy gondolom, és nem biztos, hogy szerencsés. Az vitathatatlan tény, hogy az internetadó intézménye a jelen formájában a jelenlegi megfogalmazásokkal nagyon komoly aggályokat kelt az európai joggal összefüggésben. Ebből a szempontból a bizottság, amennyiben ez a jogszabály a jelenlegi formájában megszületik, nyilvánvaló és borítékolható, hogy egy kötelezettségszegési eljárást fog indítani, aminek a végén majd az Európai Bíróság foglal állást az ügyben, hogy konform-e az európai joggal, vagy nem – vélekedett Lattman Tamás.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint adnak végül a finnek Hornet vadászgépeket Ukrajnának?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!