2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kötelezettségszegési eljárást indíthatnak az internetadó miatt

Az Európai Unió saját pozícióját nehezíti meg azzal, hogy egyes bizottsági tagok Brüsszelből szólítják fel a magyarokat, hogy az internet megadóztatása ellen tüntessenek – nyilatkozta a Hír Televízió által megkérdezett nemzetközi jogász.

Lattman Tamás szerint ezek után nehéz lesz elkerülni azokat a felvetéseket, hogy Brüsszel egy szakpolitikai kérdést politikai úton kíván megoldani.

– Ez merőben szokatlan, úgy gondolom, és nem biztos, hogy szerencsés. Az vitathatatlan tény, hogy az internetadó intézménye a jelen formájában a jelenlegi megfogalmazásokkal nagyon komoly aggályokat kelt az európai joggal összefüggésben. Ebből a szempontból a bizottság, amennyiben ez a jogszabály a jelenlegi formájában megszületik, nyilvánvaló és borítékolható, hogy egy kötelezettségszegési eljárást fog indítani, aminek a végén majd az Európai Bíróság foglal állást az ügyben, hogy konform-e az európai joggal, vagy nem – vélekedett Lattman Tamás.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Honvédelmi veszélyhelyzet

A miniszteri eskütételek mellet ma szavaznak a 10. alaptörvény-módosítási javaslatról a parlamentben. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt kapcsoltuk a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!