2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

19. Polgári Piknik Kötcsén

Magyar Nemzet

2019. szeptember 7., szombat 08:05

A következő évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése - ez a központi gondolata a miniszterelnök kötcsei beszédének. Erről a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter számolt be. Rogán Antal hozzátette: az elmúlt 9 évben a kormány megteremtette a nemzeti függetlenséget, majd később meg is védte azt. A 19. Polgári Pikniken a héten tartott Demográfiai Csúcs és az önkormányzati választás is a témák között szerepelt. Szombat délelőtt már folyamatosan érkeztek a politikusok a kötcsei Dobozy-kúriához.

Kósa Lajos: Az ellenzéki összefogás összeomlott

Az ellenzéki együttműködés összeomlott, kevés helyen van érdemi együttműködés, az is inkább konfliktusos - fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Somogy megyei Kötcsén szombaton, a Polgári Pikniket megelőzően. Hozzátette, Karácsony Gergely annyira alkalmatlan, hogy a baloldali szavazók is annak látják. A fővárosi ellenzéki főpolgármester-jelölt egy szót sem ejtett arról, hogy 5 évig vezette Zuglót, eredmény nulla, botrány, botrány hátán, csődben van a kerület. Ezzel szemben semmilyen összefogás nem segít" - jelentette ki.

Novák Katalin: Húszéves csúcson van a házasságkötések száma, nő a gyermekvállalási kedv

A demográfiai tendenciák pozitív irányba mutatnak, húszéves csúcson van a házasságkötések száma, nő a gyermekvállalási kedv, csökken a válások, a csecsemőhalandóság és az abortuszok száma - jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt újságíróknak.

Hozzátette: a rendezvényen szó lesz a családtámogatásokról is, de ő nem szólal fel. Közölte azt is, hogy az abortusz szabályozásával kapcsolatban semmilyen változtatás nincs napirenden.

Hír TV - MTI