2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Kósa: Jelentem, sikerült!

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése a kormány, az önkormányzatok és a magyar emberek közös erőfeszítésének az eredménye, a konszolidációból a megyei jogú városok jelentős részt vállaltak – jelentette ki Kósa Lajos a Megyei Jogú Városok Szövetségének Kecskeméten tartott közgyűlésén.

Kósa Lajos szerint a kormány, a városvezetők és a magyar emberek közös sikere az, hogy az önkormányzati rendszert úgy sikerült átalakítani, hogy a települések ne adósodjanak el újra.

– Az egész önkormányzati rendszer egy nagyon-nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra, mert úgy tudtuk ezt a programot végrehajtani, hogy egyébként nem változott drámai módon a városok által nyújtott szolgáltatás, a városok, a létminőségek minősége – mondta Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

Komoly lehetőség

Deutsch Tamás a februárban kiharcolt húsz és fél milliárd eurós, emelt uniós forrásban és a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésében komoly lehetőséget lát, melynek kihasználására minden településre, köztük a megyei jogú városokra is szükség van.

– Magyarország egy olyan lehetőséghez jut, hogy sokkal nagyobb mozgástere van, sokkal több eszköze van fejlesztési programok megvalósítására, amely fejlesztési programok pedig egyetlenegy célt szolgálnak: hogy minél gyorsabban, a lehetőségekhez képest minél nagyobb eredményeket elérve lehessen a magyar polgárok életminőségét, életszínvonalát emelni, javítani – fogalmazott Deutsch Tamás EP-képviselő.

Fellélegezhetnek

Kecskemét feszesebb gazdálkodással és a hitelfelvételek csökkentésével igyekezett átvészelni a nehéz időszakot, a többi megyei jogú várossal együtt ők is fellélegezhetnek.

– Egy nagyon komoly morális elégtétel is az országnak, hiszen kaptunk hideget-meleget az elmúlt időszakban külföldről, és az is bebizonyosodott, hogy ezek a támadások ezek szerint nemcsak a bizottságtól érkeztek, hanem inkább Magyarországról vagy ellenzéki oldalról lettek gerjesztve – mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.

Kósa: Jelentem, sikerült!

A szocialisták a héten sem kímélték a kormányt. Bajnai Gordon szerint csak átmenetileg kerülhet ki az ország a túlzottdeficit-eljárás alól, Szanyi Tibor pedig már felelőtlen költekezést emlegetett.

– Azt állították, hogy nem képes Magyarország azokat a súlyos tízmilliárdokat euróban számolva visszafizetni, amit egyébként ők vettek fel azért 2008-ban, hogy ne omoljon össze az ország költségvetése – nyilatkozta Kósa Lajos, hozzátéve: – Ezt most nekünk kellett visszafizetni, nem a Fidesznek, közösen az összes magyar embernek, miközben ők kárognak azon, hogy nem fog sikerülni. Jelentem, sikerült! – tette hozzá a polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az eredmények nem jelentik azt, hogy átszakítottuk volna a célszalagot, a jövőben is kemény munkára lesz szükség a most kapott lehetőség kihasználására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!