2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Kósa: Brutális Bajnai terve

Brutálisnak nevezte Bajnai Gordon tervét az önkormányzatok számának csökkentéséről a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos a volt miniszterelnök egy korábbi beszédére utalt – Bajnai Gordon az önkormányzati rendszer reformjával kapcsolatban azt mondta: régóta kívánatos, hogy a helyhatóságok száma 3200-ról 200 körülire csökkenjen.

Debrecen polgármestere szerint Bajnai már önkormányzati miniszterként is olyan előterjesztést készített, amelyben az önkormányzatok számának radikális csökkentését tervezte. „Ez olyan brutális kijelentés, amely teljes mértékben rá vall. Figyelmen kívül hagyja az átlagemberek véleményét. Azt, hogy nekik is van joguk beleszólni a saját életükbe, hogy megmondhassák azt, milyen településen akarnak lakni, hogy beleszólhassanak annak a településnek a dolgaiba, és nem konglomerátumokban akarnak lenni, ahol az ember nem ragaszkodik a szülőhelyéhez, és már azt sem tudja, mi az identitása” – mondta Kósa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!