2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Korszerűbb járműveket szerez be a Volánbusz

Magyar Nemzet

2019. augusztus 3., szombat 16:40

A Volánbusz járműállománya összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül.

A Volánbusz járműállománya összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül. A társaság a távirati irodán keresztül azt közölte, hogy 18 milliárd forint értékben 219, míg a Volán Buszpark Kft. 33 milliárd forintért 419 jármű beszerzését tervezi közbeszerzési eljárás keretében.

A pályázatok egy része már megjelent, a továbbiak is hamarosan elérhetők lesznek – tették hozzá, hangsúlyozva, hogy a 638 új jármű a jövő év végéig szolgálatba áll a Volánbusznál. A beszerzés révén a társaság teljes járműparkjának tíz százaléka újul meg 2020. december 31-ig. A közleményben kiemelték, a beszerzéssel a Volánbusz lényegi célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.

Az új járművek mindegyike rendelkezik majd légkondicionálóval, EURO-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (TEMPO 100) is. Ezenfelül a távolsági és turista autóbuszokat wifiszolgáltatással, USB-töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal is felszerelik.

Magyar Nemzet