2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kormányszóvivő: A baloldalnak csak álhírekre futja

Elkeserítő, hogy a baloldalnak a koronavírus-járvány idején csak álhírek terjesztésére futja - mondta a kormányszóvivő. Az MSZP-közeli Hírklikk Orbán Viktor miniszterelnökkel közölt álinterjút tegnap. A képzeletbeli újságíró a kormányfőnek kérdéseket tesz fel, a válaszokban pedig Orbán Viktorral elismertetik a baloldal összes vádját. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket a portállal szemben, és felszólította az oldalt, hogy távolítsa el a kamuinterjút.

Álinterjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel a szocialistákhoz köthető Hírklikk.hu. Bocsánat Magyarország, bocsánat magyarok! címmel közölte a portál az írást, megtévesztő módon úgy, mintha a miniszterelnök elismerné a baloldal összes vádját. A DK mentegeti a baloldali szerkesztőséget.

A cikkben azonban eredetileg nem, csak utólag jelezték, hogy fiktív interjúról van szó. Varga-Damm Andrea szerint hamis interjúkat közölni elfogadhatatlan.

Sajnálatos, hogy a baloldalnak koronavírus-járvány idején az összefogás helyett annyira futja, hogy álhíreket, álvideókat terjeszt

- így kommentálta a cikket a kormányszóvivő.

A cikk azonban még mindig elérhető az portálon. A baloldalhoz köthető lap nem először keveredett álhírterjesztésbe. Korábban az álmentősként elhíresült Németh Gertrúd Athénével készült interjúról több cikkben is értekeztek. Testvérét, Németh Károlyt is megszólaltatták, aki egy koronavírus-tesztek elkészítéséhez használatos csodamasinát népszerűsített, és - mint később kiderült - valótlanságokat állított.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!