2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kormányszóvivő: A baloldalnak csak álhírekre futja

Elkeserítő, hogy a baloldalnak a koronavírus-járvány idején csak álhírek terjesztésére futja - mondta a kormányszóvivő. Az MSZP-közeli Hírklikk Orbán Viktor miniszterelnökkel közölt álinterjút tegnap. A képzeletbeli újságíró a kormányfőnek kérdéseket tesz fel, a válaszokban pedig Orbán Viktorral elismertetik a baloldal összes vádját. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket a portállal szemben, és felszólította az oldalt, hogy távolítsa el a kamuinterjút.

  • Kormányszóvivő: A baloldalnak csak álhírekre futja

Álinterjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel a szocialistákhoz köthető Hírklikk.hu. Bocsánat Magyarország, bocsánat magyarok! címmel közölte a portál az írást, megtévesztő módon úgy, mintha a miniszterelnök elismerné a baloldal összes vádját. A DK mentegeti a baloldali szerkesztőséget.

A cikkben azonban eredetileg nem, csak utólag jelezték, hogy fiktív interjúról van szó. Varga-Damm Andrea szerint hamis interjúkat közölni elfogadhatatlan.

Sajnálatos, hogy a baloldalnak koronavírus-járvány idején az összefogás helyett annyira futja, hogy álhíreket, álvideókat terjeszt

- így kommentálta a cikket a kormányszóvivő.

A cikk azonban még mindig elérhető az portálon. A baloldalhoz köthető lap nem először keveredett álhírterjesztésbe. Korábban az álmentősként elhíresült Németh Gertrúd Athénével készült interjúról több cikkben is értekeztek. Testvérét, Németh Károlyt is megszólaltatták, aki egy koronavírus-tesztek elkészítéséhez használatos csodamasinát népszerűsített, és - mint később kiderült - valótlanságokat állított.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!