2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Kormánypárti tapsvihar Szabó Tímea beszéde alatt

2020. április 20., hétfő 13:59

A kormány járvány elleni lépéseit kritizálta, majd nem várt helyről „kapott” hatalmas tapsot Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalása közben.

Szabó Tímea második felszólalása sem volt indulatoktól mentes. A Párbeszéd frakcióvezetője ekkor már azt állította, hogy Magyarországon halnak meg legtöbben a koronavírus járvány következtében. A politikus azonban később sem tudott higgadt maradni és ostobának nevezte a kormány tagjait, ezután pedig hentesnek minősítette az Emberi erőforrások miniszterét.

 

A házelnök Szabó Tímea felszólalását modortalannak és kocsmai hangvételűnek nevezte, majd elvette tőle a szót.

A miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára - ahogy fogalmazott- próbált higgadt maradni Szabó újabb kirohanása után. Dömötör Csaba válaszában világossá tette, hogy az Európai országok közül Magyarországon az egyik legalacsonyabb az egymillió lakosra jutó elhunytak száma - a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. Dömötör Csaba felszólalása alatt a párbeszéd női társelnöke kivonult a parlament ülésterméből. 

Dömötör Csaba szerint a kormánypártok és az ellenzék közös érdeke lenne, hogy Budapesten ne lépjen szintet a járvány. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy ehhez a pártelnöknek is a fedélzeten kellene lennie.

Hír TV