2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Szigorúbb kritériumok vonatkoznak majd gyermekvédelmi intézmények vezetőire + videó

A gyermekvédelmi intézmények élére történő kinevezéseknél sokkal szigorúbb kritériumok fognak érvényesülni mint eddig - számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón. Gulyás Gergely ismertette az új köztársasági elnök kinevezésének menetét is.

  • Szigorúbb kritériumok vonatkoznak majd gyermekvédelmi intézmények vezetőire + videó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt arról, hogy a legutóbbi kormányülésen konkrét döntések nem születtek, hanem a kabinet levonta a politikai következtétéseket Novák Katalin, valamint Varga Judit lemondása után. 

Kiemelte, a kormány az elmúlt 14 évben nagy hangsúlít fektetett a családok támogatására és a gyermekek védelmére. 

Sorolta: 

  • a kormány bevezette a CSOK-ot
  • a babaváró támogatást 
  • a faluso CSOK-ot
  • adókedvezmént kaptak a gyermekes családok 
  • teljes adómentesség jut a legalább négy gyermeket vállaló nők
  • a kormány megduplázta a bölcsődei férőhelyek számát
  • a korábbiaknál nem látott óvodafejlesztési programja valósult meg
  • a kormány elfogadta Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét 
  • a családvédelmi törvény minden korábbinál szigorúbb

A magyar baloldal ezeket a döntéseket nem támogatta, itthon és külföldön egyaránt támadta

- mutatott rá a tárcavezető. 

Gulyás Gergely szerint a kegyelmi-ügyben az történt, aminek ilyenkor történnie kellett. 

A köztársasági elnök asszony és a korábbi igazságügyi miniszter példamutató módon vállalta a felelősséget, lemondtak és visszavonultak közéleti megbízatásaiktól

- tette hozzá. 

Arról is beszélt, hogy át kell tekinteni a gyermekvédelmi szabályokat, és az ésszerű szigorítást lehet támogatni.

Gulyás Gergely elmondta, a miniszterelnök azért nyújtotta be az alaptörvénymódosítást, hogy világossá tegye, ilyen bűncselekmények esetén nincs kegyelem. A benyújtott törvénymódosításról pedig már tavasszal szavazhat az Országgyűlés.

A gyermekvédelmi intézmények élére történő kinevezésnél a kritériumok sokkal szigorúbbak legyenek mint eddig (...) a kritériumokat már 2017-ben szintén a jelenlegi kormánytöbbség szigorította, de fontosnak tartjuk hogy ezt követően a kinevezés előtt pszichológiai alkalmassági vizsgálat, kiterjesztett megbízhatósági vizsgálat és környezettanulmány is rendelkezésre álljon és csak ezt követően legyen mód valakit kinevezni

- jelentette ki Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!