2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Gulyás Gergely: Felháborító az Unió ítélete + videó

Kormányinfót tart 11 órától Gulyás Gergely és Vitályos Eszter, melyet élőben megtekinthetnek a Hír Televízió műsorán és Facebook-oldalunkon.

  • Gulyás Gergely: Felháborító az Unió ítélete + videó

13:07

Gulyás: Ehhez nem fogunk hozzájárulni!

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, Magyarország nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy fegyvereket vigyenek Ukrajnába, amiket itthon gyártotak. 

12:59

"Nem nagyon látok már olyat, hogy LMP"

Nem nagyon látok már olyat, hogy LMP - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

12:49

Ez okozott komoly károkat Budapestnek

Budapest részben annak lett az áldozata, hogy Karácsony a miniszterelnök-jelöltségre használta a várost, és ez károkat okozott. Az együttműködés akkor jön csak létre, ha a felek keresik azt, de van példa arra, hogy egy ellenzéki város képes együttműködni a kormánnyal - tette hozzá. Gulyás szerint a mostani Fővárosi Közgyűlésben a pártokhoz lazán kapcsolód képviselők vannak, így a működőképesség biztosítható. 

12:43

Nem fog Magyarországon gyártott Lynx harcjármű Ukrajnába menni

Nem fog Magyarországon gyártott Lynx harcjármű Ukrajnába menni - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. Ha valaki komolyan gondolja az unió klímacéljait, akkor az elekromos utó gyártása nélkül menni, ráadásul a politikai változások miatt egyáltalán nem biztos, hogy érvényben maradnak a korább klímacélok - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:36

Gulyás: Remélem, hogy a XII. kerület nem válik a drogkereskedők tanyájává

Gulyás kérdésre elmondta, őszintén reméli, hogy a 12. kerület nem válik a drogkereskedők tanyájává a választások után. 

12:31

Ezt a határt nem kellett volna átlépni

Ha részt vennénk egy ukrajnai NATO-misszióban, akkor minden a missziót érintő támadás esetén vonatkoznának majd ránk ennek a következményei. Mivel nem veszünk részt ebben a misszióban, ezért egy a missziót esetleges érintő támadás következményei sem fognak - mondta Gulyás egy másik kérdésre. A NATO most átlépett egy határt, amit nem kellett volna - tette hozzá. 

12:21

Ez volt a legfőbb nemzeti érdek

Magyarországnak az volt az érdeke, hogy mentességet kapjon az ukrajnai misszió alól, és ezt sikerült elérni - mondta egy másik Gulyás. 

12:14

"Közelebb vagyunk Brüsszel elfoglalásához"

Megvetettük a lábunkat, de közelebb vagyunk Brüsszel elfoglalásához, mint korábban - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

12:10

Mindez nem sok jót jelent az EP-re nézve

Ilaria Salis EP-képviselővé válaszástásáról azt mondta, hogy nem sok jót jelent az EP-re nézve, hogy egy köztörvényes bűnözőt képviselővé választottak. 

12:03

Nem kötik meg eddig a polgármesterek kezét

Gulyás Gerely kérdésre elmondta, nem lenne alkotmányos, ha a még hivatalban lévő polgármesterek és képviselő-testületek kezét megkötnék. Ha valaki a jog határait átlépik, akkor annak következményei lesznek. 

Nem tervezi a Fidesz, hogy a Tisza párttal együttműködjön a fővárosban. 

11:56

Nem lesznek minisztercserék

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a kormányfő nem tervez személycseréket a kormányban. 

11:51 

Gulyás: Majdnem minden nemzetközi hír a háborús eszkaláció irányába vezet

A visegrádi négyek közötti együttműködésnek folyamatosnak kéne lennie, és ez a magyar uniós elnökség alatt is középpontban lesz - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A hazai oltóanyaggyár közel kész van - mondta egy másik kérdésre. 

Majdnem minden nemzetközi hír a háborús eszkaláció irányába vezet, sajnos Magyarországnak nincs elég ereje ahhoz, hogy a ékét érvényre jutassa, így megpróbálunk kimaradni a háborúból. 

Az eszkaláció, a feszültség szaporodik a világban - tette hozzá. Soha fel sem merült, hogy a Fidesz együttműködjön az AfD-vel. 

11:44

Az Európai Néppárt továbbra is háborúpárti

Gulyás kérdésre elmondta, azt szeretnék, ha a konzervatív és szuverenista erők egy frakcióban lennének, de ennek létrejötte felettébb kérdéses. Az EPP többsége háborúpárti volt eddig is, a Néppárt a választás estélye óta a liberálisokkal és a szocdemekkel keresik, ezért nem várható, hogy a háborúpárti irány megváltozna - tette hpzzá. 

11:38

"A nyílt hazaárulásnak nincs öt százalékos támogatottsága Magyarországnak"

Nagyon mély véleménykülönbségek vannak Magyarországon a pártok között, de örömteli, hogy a nyílt hazaárulásnak nincs öt százalékos támogatottsága itthon - mondta Gulyás Gergely az Origo kérdésére. Sok sikert kívánt Fekete-Győr Andrásnak az esetleges elnökségéhez.  

11:32

Gulyás Gergely: Ez nem kíván különösebb indoklást

Magyarországon magas színvonalon bonyolítják le a választásokat, és ez így volt most is - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a válaszás lebonyolításában. 

Két nagyon nehéz év van mögöttünk, és egy ilyen két év után az európai kontinens egyik legjobb eredményét értük el, az nem kíván különösebb indoklást.

11:28

Így spórolna a bérleti díjakon a kormány

A kormány célja, hogy legalább a minisztériumok, központi szervek irodái állami irodákban legyenek, és ne kelljen évi 30-40 milliárdot fizetni bérleti díjra - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Az állami szervek saját tulajdonú épületekben legyenek. A kormány egyelőre tárgyal a csádi katonai misszióról. 

11:25

Új terminál épülhet a repülőtéren

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a legfőbb cél, hogy egy új terminál épüljön a Liszt Ferenc repülőtéren. Az utasszámnak el kell érnie a 20 millió főt, de a miniszter szerint nem elképzelhetetlen a 30 milliós utasforgalom sem. Gulyás megerősítette, hogy sokat tettek azért, hogy újra állami tulajdonban legyen a repülőtér.  

11:22

Gulyás: Ez teljesen elképzelhetetlen

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, elképzelhetetlen, hogy a KDNP és a Tisza Párt képviselői egy frakcióban üljenek. 

11:20

200 millió eurós büntetést kapott Magyarország a migránsok miatt, és napi 1 millió eurós büntetést, amíg nem változtatunk

Rendkívül súlyos büntetést rótt ki az EU Bírósága Magyarországra: a testület arra kötelezi a magyar államot, hogy fizessen 200 millió euró átalányösszeget, amiért nem teljesítette a bíróság egy ítéletét.

11:15

Felháborító uniós ítélet

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön úgy döntött, megbünteti Magyarországot. Ez az ítélet teljesen szembemegy azzal, amit az uniós jogról gondolunk. Tanulmányozzuk a döntést, és már most kiderült, hogy összeegyeztethetetlen az alkotmányos renddel. 

11:12 

Ennek köszönhető a megállapodás a NATO-val

Köszönetet mondott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a választáson részt vevőknek. A voksolás eredménye megerősítette a kormányzat pozícióját - tette hozzá. A nemzetközi kapcsolatokban továbbra is a béke ügyét képviseli majd a kabinet.

 A NATO-főtitkárral is sikerült korrekt megállapodást kötni, és ez annak köszönhető, hogy a választók megerősítették a kormányzati pozíciót. 

Magyarország sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával nem vesz részt a misszióban. 

11:10

Köszöntötték a védőnőket

Vitályos Eszter kormányszóvivó a tájékoztató elején a hazai védőnőket köszöntötte. A magyar védőnői hálózat kiemelkedő egész Európában - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.
Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!