2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Viktort nem érdekli az Európai Bizottság elnöki tisztsége + videó

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

  • Gulyás Gergely: Orbán Viktort nem érdekli az Európai Bizottság elnöki tisztsége + videó

12:02

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó.

11:57 

"Az aranyérmet szeretnénk megszerezni"

Gulyás kérdésre elmondta, az aranyérmet szeretnék megszerezni a június 9-i választáson, az ezüstérembe nem akarnak beleszólni. Minden égtáj felől érkeznek hekkertámadások Magyarország irányába - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

11:49 

Komolyan veszik az életveszélyes fenyegetéseket

Teljesen komolyan veszi az életveszélyes fenyegetéseket a kormány, és a tagok elleni fenyegetéseket, de ezeket egyenként nem hozza nyilvánosságra a kabinet - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

11:45

"Humor rovatot is nyitnunk kell a Kormányinfókon" 

Gulyás Gergely arra a felvetésre, hogy Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort rágalmazásért a háborúpárti kampány miatt, kijelentette: humor rovatot is nyitnunk kell a Kormányinfókon. Ha nyitnak ilyet, akkor ott majd ki lehet fejteni ezt a kérdést – tette hozzá.

11:40 

A Fidesz áll a béke pártján

Ha valaki a béke pártján áll, akkor a Fideszre érdemes szavazni - mondta Gulyás egy másik kérdésre. 

11:30 

Sikeresen teljesítette az elvárásokat az NGM

A magyar állam által nem hasznosítható ingatlanok értékesítése elvárás az NGM-től, és túl is szárnyalta az elvárt pénzügyi mértéket az eladásoknál - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

Minden ingatlant internetes árverésen értékesítik, tehát a legnagyobb nyilvánosság mellett. 

11:19

Orbán Viktort nem érdekli az Európai Bizottság elnöki tisztsége

Gulyás Gergely leszögezte, Orbán Viktort nem érdekli az Európai Bizottság elnöki tisztsége.

11:08

Ennyivel nőhet a fizetések értéke 2024-ben 

Jó esély van arra, hogy éves szinten 8-10 százalékos reálbér-növekedés legyen - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:01 

Ezt az erzsébetvárosi vezetésnek kéne menedzselnie

Gulyás kérdésre elmondta, már hosszabb ideje van feszültség Belső-Erzsébetvárosban a lakók és a bulizók között, és ezt kerületi vezetésnek kellene menedzselnie. 

10:53 

Aki ártatlan járókelőket bántalmaz egy vascsővel, annak egyszerűen börtönben a helye

Gulyás kérdésre elmondta, a szélsőbaloldallal szemben mindig volt megértés az európai elitben.

 Jó lenne, ha megszűnne a kettős mérce, és ugyanúgy elítélnék a szélsőbaloldalt, mint a szélsőjobboldalt. 

A Miniszterelnökség vezetője szerint nem szabad feladni a reményt, hogy vannak közös európai értékek, de hogy ez a gyakorlatban miként valósul meg, az már egy másik kérdés. Aki ártatlan járókelőket bántalmaz egy vascsővel, annak egyszerűen börtönben a helye - mondta a miniszter. 

10:46

Fontos kérdésekben együttműködik a kormány és a jegybank

A kormány és a jegybank a kulcsfontosságú kérdésekben együtt tud dolgozni, de valóban léteznek nézetkülönbségek - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:41

Verőcei tragédia: mit lép a kormány? 

Gulyás kérdésre elmondta, zajlik még a verőcei vízibaleset körülményeit, ha szükséges egy későbbi baleset elkerülése, akkor a kormány változtat a víziközlekedés szabályian. A Miniszterelnökség vezetője egy másik kérdésre elmondta, az ENSZ-ben való Palesztin államról szóló szavazás csak rontja a helyzet. 

Csak akkor lesz béke, ha a két fél (Izrael-palesztin) létrejön valamilyen megállapodás. 

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, Brüsszelben a jognak nincs jelentősége, csak a politikai akarat a fontos. Lengyelországban semmilyen változás nem történt a jogszabályok területén, és ezt maguk a lengyelek is elismerik - tette hozzá. 

Aki azt gondolta, hogy az EU-ban többet számít a jog, mint a Szovjetunióban.  

10:30 

Fico merénylőjének több progresszív-baloldali közösséghez volt köze

Gulyás kérdésre elmondta, Fico merénylőjének több progresszív-baloldali közösséghez volt köze. Egy háborúpárti ember, és Ukrajnának fegyvert követelt Cintula - tette hozzá. 

10:20

Gulyás: Nem jó, ha egy bíróságot politikai eszközként használnak!

Gulyás kérdésre elmondta, politikai döntés született Benjamin Netanjahu kapcsán a Nemzetközi Büntetőbíróságon. Az izraeli kormányfő ellen elfogatóparancsot adtak ki. Nem jó, ha egy bíróságot politikai eszközként használnak - tette hozzá. 

10:15 

"Karácsonytól csak azt kérdezik meg, amit ő hallani szeretne" 

Gulyás kérdésre elmondta, a főpolgármestert nem veszi körbe olyan demokratikus nyilvánosság, mint a kormányt. Karácsonytól csak azt kérdezik meg, amit ő hallani szeretne. Nem ad választ arra a kérdésekre, amikre válaszolni kellene a kampányfinanszírozás ügyében - tette hozzá.

 Már 2019-ben megkezdődött a baloldal külföldi finanszírozása. 

10:12 

Ennek semmi köze nincs egymáshoz 

Mindennapos és régi jelenség, hogy nehéz jelölteket állítani egy választáson, mert olyan mélyen lezüllött a közéleti beszéd színvonala, hogy sokan nem vállalják az indulást a nemtelen és színvonaltalan támadás miatt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A Miniszterelnökség vezetője közölte, az ukrán uniós csatlakozási tárgyalásoknak és az uniós elnökségnek nincs köze egymáshoz. 

10:08 

Ezt szeretnék a Fideszben

Gulyás kérdésre elmondta, a Fideszben azt szeretnék, ha fideszes főpolgármester-jelölt nyerne Budapesten. 

10:05

Gulyás Gergely várja, hogy a baloldal cáfolja a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentését 

A Szuverenitásvédelmi Hivatal legújabb jelentését ismerjék meg minél többen, és akik igaztalannak látják azt, akkor cáfolják - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely. Szólt arról is, hogy aki külföldről fogad el támogatást, akkor a fő kérdés, hogy ezért mit várnak cserébe. 

09:59 

Ez egy korlátja a szólásszabadságnak

A szólásszabadság korlátja a gyűlöletkeltés, de a kommentvilágban nagyon erőteljes a gyűlöletre uszítás. A híroldalalak felelőssége, hogy a gyűlöletre uszító kommenteket eltávolítsa - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

09:56

Egy baráti látogatás lett az eredménye Merkel lehallgatásának 

Egy baráti látogatás lett az eredménye annak, hogy az amerikaiak lehallgatták Angela Merkel telefonját - mondta Gulyás Gergely. 

09:47

május 23, 2024 

Gulyás Gergely: Hackertámadás volt, de bizalmas adatok nem kerültek ki

Gulyás Gergely kérdésekre elmondta, hackertámadások rendszeresen érnek kormányzati felületeket, de az ominózus 2022-es orosz hackertámadás ügyében nem történt olyan, hogy érzékeny információk kerültek volna ki, bizalmas adat senkihez nem került ki. Hackertámadás volt, de bizalmas adatok nem kerültek ki - tette hozzá.  

09:43

Előrelépés a digitális állampolgárság ügyében 

Vitályos Eszter az elmúlt két hétben átadott beruházásokról azt mondta, hogy már működik a Mol új tiszaújvárosi poliol üzeme. 2,7 milliárd forintos összegben újultak meg utak. Sport és szabadidőközpontot adták át Mélykúton - tette hozzá a kormányszóvivő. 

Már elérhető az a weboldal, amely közérthető módon mutatja be a digitális állampolgárságot.  

09:40

Napi hatmillió euróra büntethetik Magyarországot

Magyarországot a külső határvédelem fenntartása miatt szenvedhet el büntetést, és könnyen lehet napi 6 millió forintot kell majd fizetnie - mondta Gulyás. Az ítélet megszületett, és négy nappal az EP-választás után jelentik majd be - tette hozzá. 

09:38

Magyarország továbbra sem ad ki senkit

Gulyás Gergely a szerdai kormányülésről azt mondta, a helyzet egyre nehezebb az ukrán fronton, mert az ukrán hadsereg egyre nehezebben tudja tartani a kialakult pozícióit. Kárpátalján is megkezdődött a kényszersorozás - tette hozzá a Miniszterelnökség vezetője. 

Magyarország továbbra sem ad ki senkit. 

Manfred Weber, az EPP vezetője a férfiak és nők kötelező katonai szolgálata mellett állt ki - mondta. 

Magyarország abban érdekelt, hogy a NATO olyan döntést hozzon Ukrajnáról, amiből kimaradhatunk. 

Az európai választások tétje, hogy milyen erősek lesznek a háborúpárti erők, vagy éppen a józan ész erői. 

09:34

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

HírTV/Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamionos találkozó Békéscsabán + videó

Kamionos találkozó Békéscsabán + videó

A háromnapos rendezvényre több mint 300 kamionos érkezett az országból és külföldről is, hogy egymásnak és a nagyközönségnek is megmutathassák gépjárműveiket és különböző versenyeken tesztelhessék tudásukat, ügyességüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!