2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Gulyás Gergely: Brüsszelben azok vannak többségben, akik háborúpártiak, de Magyarország a békét pártolja + videó

Szerencsés, hogy amikor háború és béke kérdésében, illetve a tagállami szuverenitás kérdésében kell dönteni, akkor lesznek az európa parlamenti választások - hangoztatta a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

  • Gulyás Gergely: Brüsszelben azok vannak többségben, akik háborúpártiak, de Magyarország a békét pártolja + videó

Brüsszelben változás kell

Most nem a kompromisszum elérésére törekszenek a nagy tagállamok, hanem a Magyarország elleni zsarolás durva formáit próbálják alkalmazni - mondta Gulyás. Brüsszelben

éppen ezért változás kell, és a június 9-i választás lehetőséget nyújt a polgároknak a véleménynyilvánításra.  

A miniszter rámutatott arra, hogy miniszterelnök az uniós csúcson igyekszik a nemzeti érdekek figyelembevételével megállapodást kötni. 

140 ezer tanárnak emelkedik a bére

Gulyás arról is beszélt, hogy 140 ezer tanár kapta meg a béremelésről szóló okiratot. Az állami fenntartású iskolák tanárai legkésőbb hétfőn megkapják az emelt bért. 32,2 százalékos béremelés történik, mindenkinek nőni fog a fizetése - tette hozzá. A béremelés elosztásánál a mesterfokú végzettség plusz 2 százalékot jelent, míg a hiányszakmák esetén 4 százalékpontos plusz emelés lesz. Bízik benne, hogy a diplomás minimálbér 80 százaléka lesz a pedagógusbérek szintje 2025-re.  

Állami költségvetésből emelik a tanárok bérét

Egyelőre az állami költségvetésből fizetik a tanárok béremelését, és sokan megtesznek mindent azért, hogy az EU ne járuljon hozzá a béremeléshez - mondta Gulyás. Az EU utófinanszírozást ígért. Összességében a legfontosabb, hogy a rendszerváltás óta most a legmegbecsültebbek a tanárok. 

Folytatódik az SMA-szűrés

Az SMA-szűrésről is tárgyalt a kormány, és 450 millió forint jut erre a területre 2024-ben - jelentette be Gulyás. A kormány elfogadta a közlekedési minisztérium és a főváros megállapodását. 

Gulyás: Egy Magyarország elleni lejáratásról van szó

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány foglalkozott a fogvatartott szélsőbaloldali terrorista nő fogva tartásáról. Minden előírásnak megfelelt a nő fogva tartása. Egy Magyarország elleni lejárató akcióról van szó - mondta a miniszter. Személyes kapcsolatairól és végzettségéről is hazudott az olasz szélsőbaloldali nő. 

Akár 11 év vagy hosszabb szabadságvesztést is kaphat az olasz nő. Brutális erőszakot követett el magyar és nem magyar ártatlan állampolgárokkal szemben - idézte fel Gulyás.

Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén. MTI/Kovács Tamás

 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!