2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

A kormány május 30-án nyújtja be a költségvetést az Országgyűlésnek

Ismételten meghosszabbította a kormány a kamatstopot, amely mint egy 350 ezer családot véd meg a magas kamatokkal szemben - jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is: a kormány tárgyalt a jövő évi költségvetésről is, így azt május 30-án nyújtják be, reményeik szerint pedig a költségvetés nyári elfogadása kiszámíthatóságot teremt még ebben a nehéz helyzetben is.

  • A kormány május 30-án nyújtja be a költségvetést az Országgyűlésnek

Május 30-án nyújtják be a 2024-es költségvetést

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a kormány a jövő évi költésgvetés tervezetéről tárgyalt. A költségvetés nyári elfogadása kiszámíthatóságot teremt még ebben a helyzetben is. Május 30-án nyújtják be a költségvetést az Országgyűlésnek. 

Július 7-én lehet a végszavazás - tette hozzá. Az ország biztonságának a garantálása a fő cél, a nyugdíjak és a rezsicsökkentés megőrzése, a családok biztonsága is fontos. A hiányt és az államadósságot is csökkenteni kell.

2,9 százalék lehet jövőre a hiány. 

Ennyit költünk majd jövőre a honvédségre

A béke és a szankciók kivezetése esetén a költségvetés mozgástere jelentősen megnő - mondta Gulyás.

A GDP 2 százalékával többet fordítanak majd a honvédségre jövőre.

A kormány álláspontja a háborúban változatlan - mondta a miniszter. Ferenc pápa is béke pártján áll, így a lehető legerősebb morális támogatást kapta meg Magyarország a szentatya látogatásával - ismertette a miniszter. 

A kormány meghosszabbítja a kamatstopot

A kamatstopról azt mondta Gulyás, hogy a mostani nehéz helyzetben a kormány célja a pénzügyi stabilitás megőrzése volt. Mind a lakosság, mind a vállalkozások körében kamatstop volt.

A kormány lépése 350 ezer családot véd meg, és ezt most meghosszabbítják. 

2022-ben 80 milliárd, majd pedig továbi 60 milliárd forintos segítséget jelentett a családoknak - mondta a miniszter. 28 ezer vállalkozás 1000 milliárdnyi hitelállománya esik a kamatstop hatálya alá. 

A baloldal mindent megtesz, hogy Magyarország ne jusson hozzá a forrásokhoz

Mindenben meg fog felelni a kormány az uniós kohéziós források tekintetében - mondta a miniszter. Egy hónap múlva tudunk számlákat küldeni Brüsszelnek, ez nem a helyreállítási alapra, hanem a hétéves uniós büdzsére vonatkozik majd - tette hozzá. A magyar baloldal ma mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne jusson hozzá a forrásokhoz. 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!