2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gulyás: Nem jó újra látni a múlt legsötétebb árnyait

Újabb bejelentéseket tesz a kormány. Ma 13 órától rendkívüli kormányinfót tart Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, melyet élőben megtekinthetnek a Hír Televízió műsorán, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

  • Gulyás: Nem jó újra látni a múlt legsötétebb árnyait

15:14

Véget ért a Kormányinfó.

15:14

Gulyás: Ez nincs rendben

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az nincs rendben, hogy egy 40 éves személy szexuális kapcsolatot folytat egy 15 évessel, és ez teljesen mindegy, hogy azonos, vagy különböző nemű. Ezeket a kérdéseket meg kell vitatni, de konkrét javaslatok még nincsenek.

15:09

" Nem vagyunk szurkolók ebben a helyzetben"

A lehető leggyorsabban fejeződjön be a vérontás Ukrajnában, nem vagyunk szurkolók ebben a helyzetben - mondta egy másik kérdésre. Gulyás közölte, történt egy nemzetközi jogsértés, amit Magyarország mindig is elítélt. Minden lehetséges módon támogatjuk Ukrajnát - tette hozzá.

15:06

Gulyás: Ez teljesen abszurd

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az orvosi kamara fenyegeti etikai eljárással azokat a háziorvosokat, akik aláírják az új munkaszerződésüket. Ez teljesen abszurd főleg annak fényében, hogy a korábban az orvosi kamara javasolta ezt az átalakítást - tette hozzá.

14:57

Dollárbaloldal: Zajlanak a vizsgálatok

Folynak az eljárások a baloldal külföldről való finanszírozása kapcsán, az Állami Számvevőszék is vizsgálja a pártok kampányköltéseit - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.

 14:55

Vita van még arról, hogy milyen vakcinát gyártsanak Debrecenben

Mivel zárt frakcióülés volt, ezért nem mondta el Gulyás Gergely, hogy kik kifogásolták Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Maga az oltóanyaggyár készen van Debrecenben, de még vita van arról, hogy milyen vakcinát gyártsanak ott - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

14:47

Segít a magyar kormány a tűzszünethez

Ha bármivel hozzá tudunk járulni a tűzszünethez és a békéhez, akkor természetesen ezt megtesszük - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

14:43

Az állam nem ad életvezetési tanácsokat

A tankerület vezetője vizsgálja az intézmény igazgatójának a felelősségét a pedofil pedagógiai asszisztens ügyében, de egyelőre nem merült fel a felelőssége - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A kormány célja nem az, hogy életvezetési tanácsokat adjon, és nem kíván beleszólni abba, hogy felnőttként, hogyan éljen.Egyetlen lobbicsoport se vállalja fel a pedofilok védelmét. 

14:38

Minden pedofil bűncselekmény elfogadhatatlan

Minden pedofil bűncselekmény elfogadhatatlan, és tűrhetetlen, és teljesen mindegy ki követi el. Se egyházi személyek, se tanárok esetében senki se általánosítson. A korábbi népszavazás a korábbi módosításról szóltak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:28

Semmilyen kórházbezárás nem lesz

A kórházbezárások eddig a baloldal politikája volt, míg évek óta napirenden van az aktív és inaktív ágyak közötti aránya. Ma az inaktív ágyakra van a legnagyobb szükség - mondta a miniszter egy másik kérdésre. Gulyás elmondta, hogy kórházbezárás nem lesz.Nem ágyszámcsökkentés az, hogyha az ágyak szerepe megváltozik.

14:22

Ezért magasabb a hazai infláció, mint az uniós átlag

A magyar energiakitettség lényegesen nagyobb, mint más országokban, valamint a forint árfolyamának a gyengülése miatt magasabb a hazai drágulás üteme, mint az uniós átlag - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

 14:15

Orvost kellene felkeresnie a szlovák külügyminiszternek

Van egy ügyvezető szlovák kormány, és van egy külügyminiszter, akinek a személyes problémái miatt orvost kellene felkeresnie - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Gulyás szerint komolyan tárgyalni csak egy nem ügyvezető kormánnyal lehet majd.Egy sokpárti összefogás esetében a magyar példa is azt mutatja, hogy bolondok is be tudnak kerülni. 

 14:11

Gulyás: Ezt egyelőre nem lehet tudni

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mit jelent az, hogy Ursula von der Leyen a külső határok megerősítése mellett áll.Többször is kérte Magyarország a határvédelmi költségeinek a megtérítését, és bízik benne, hogy ez idővel meg is történik majd. 

 14:03

Gyorsabban törné le az inflációt a kormány

Az infláció mérséklése a jegybank feladata, a kormány szeretné gyorsabban letörni az inflációt, mint amit a szakemberek állítanak - mondta kérdésre Gulyás Gergely. 

13:58

Mi lesz a repülőtérrel?

Évtizedek óta változatlan célja a kormánynak, hogy visszaszerezze a repülőteret, és ezt csak visszavásárlással lehet megtenni. Gulyás bízik benne, hogy idén lezajlik a tranzakció. 

13:54

Gulyás: Ezt meg fogom szavazni

Gulyás Gergely meg fogja szavazni Finnország és Svédország NATO-ratifikációját. A két országba induló delegációt Hende Csaba fogja vezetni, és biztosan tagja lesz Németh Zsolt. 

13:52

Szigorú választ kell adni

A lehető legszigorúbb válaszokat kell adni a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében. Nem véletlen, hogy 2021-ben fogadott el az Országgyűlés egy gyermekvédelmi törvényt, mivel látható volt a bűncselekmények számának a növekedése - mondta az Origo egy másik kérdésére. 

13:51

Gulyás: Őket már el kellett volna zavarni

Egy ilyen szakszervezeti vezetőt már régen el kellett volna zavarni - mondta az Origo azon kérdésére Gulyás, miszerint a PDSZ-nek elsőként nem volt véleménye a Bite Botrányról. 

13:40

Lesz-e nemzeti tüzép?

Egyelőre még nincs döntés arról, hogy lesznek-e nemzeti tüzépek - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

 13:36

Nincs még időpontja az Orbán-Zelenszkij találkozónak

Egyelőre még nincs pontos időpontja egy esetleges Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozónak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A magyar határ minél távolabb van az orosztól, annál jobb - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

 13:33

Gulyás: Nem jó újra látni a múlt legsötétebb árnyait

Gulyás az antifák támadásáról azt mondta, hogy a legszigorúbb fellépésre van szükség. Úgy látja, a múlt legsötétebb árnyait nem jó újra látni. 

13:23

Egyre több a pedofil eset, jogi változások jöhetnek

A gyermekvédelemről azt mondta a Miniszterelnökség vezetője, hogy tűrhetetlen ami történt, és beteges és gyomorforgató, hogy ezzel valaki dicsekszik a közösségi médiában. A tankerület korábbi vezetője kapott korábban értesítést, de vizsgálatot nem indított, és elbocsátották - mondta a miniszter. 2017-ben 120 ilyen eset volt, 2019-ben 185, 2021-ben 276 pedofil eset történt, tehát folyamatosan nőttek a számok.A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, gyors vizsgálatra van szükség, a kormánypárti frakciók feladata a pontos jogi szabályozás kidolgozása. 

13:30

Nagy megtiszteltetés Ferenc pápa látogatása

Nagy megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa áprilisban Magyarországra látogat - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

 13:29

Ez nem érdekli a kormányt

Nem érdekelnek minket a külföldi reakciók a gyermekvédelmi törvény esetleges szigorítása kapcsán - mondta a miniszter egy másik kérdésre.A háború által felvetett elvi és gyakorlati kérdésekre választ kell adni, és ez a magyarázata annak, hogy miért lesz erről országgyűlési határozat.  

 13:26

Gulyás Gergely: Ez teljesen elfogadhatatlan

Az ügyeleti ellátást veszélyezteti az orvosi kamara lépése. A kamara elnöke írásban is adott véleményt, miszerint a hatékony ügyeleti ellátás érdekében az alapellátást és a háziorvosi ellátást össze kell vonni - mondta Gulyás. A kormány ennek fényében lépett.Majd pedig a MOK etikai eljárást indítanak azok ellen, akik ebben részt vesznek, az teljesen tűrhetetlen és elfogadhatatlan.  

13:20

Maradnak a rezsicsökkentett árak

A legfrissebb adatok szerint 4,7 millió fős a foglakoztatottság itthon, és ez 46 ezerrel több, mint egy éve. Mindez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság válságálló - mondta Gulyás. Szólt arról is, hogy a rezsicsökkentett árak továbbra is fennmaradnak az átlagos fogyasztásig, így 181 ezer forintos segítséget kapnak a családok - mondta Gulyás.

A KÖLTSÉGVETÉSI EGYENSÚLYT FENN KELL TARTANI, A VÁLASZTÁSI ÉVBEN SIKERÜLT HIÁNYT CSÖKKENTENI -hívta fel a figyelmet Gulyás.

Idén is tovább csökkenti a kormány a hiányt, de ehhez szükség van pluszbevételekre. Ezek a pluszbevételek pedig azokból a szektorokból érkezik, ahol extraprofit keletkezik, tehát marad az extraprofitadó. 

13:16

Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy minden háború elől menekülőt segítenek. Ebben a háborúban csak vesztesek lesznek, nagyon nagy a pusztítást, életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet - mondta a miniszter. A világban egyre többen állnak a béke mellett, így a kínaiak is a békét sürgetnek. Ha NATO tagállamok vesznek részt ebben a küzdelemben, az a harmadik világháborúval fenyeget - tette hozzá.   

13:14

Ki kell maradni a háborúból!

A kormány a háború, gazdasági kérdésekkel, és a gyermekvédelmi ügyekről tárgyalt. Gulyás Gergely elmondta, Európa sodródik a háború felé, és Magyarországra is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy változtasson az álláspontja. A kormány szerint a magyar érdek változatlan: ki kell maradni a háborúból. Továbbra sem fogunk fegyvereket szállítani, és sürgetjük a mielőbbi tűzszünetet - mondta a miniszter. Ororszország felelős a háborúért, Ukrajnát humanitárius eszközökkel segítjük, és mindent megtesznek azért, hogy a kárpátaljai magyarok a legkevesebbet érezzék meg. 

 13:11

Kezdődik

Keződik a Kormányinfó

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!