2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Gulyás: Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása

Kormányinfót tart 12 órától Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, melyet élőben megtekinthetnek a Hír Televízió műsorán és Facebook-oldalunkon.

  • Gulyás: Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása

Hét konzul segíti a magyar szurkolók jogvédelmét

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a német hatóságoknak joguk volt megállítani a Fradi-szurkolók vonatát, és meg kell várni a végleges híreket. Hét konzul segíti a magyar szurkolók jogvédelmét - tette hozzá. Senkinek nem jó, ha a szövetséges országok szurkolói között ellentétek vannak - mondta a miniszter.

12:59

A NATO érdekközösség is

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a NATO nemcsak egy védelmi szövetség, hanem egyben értékközösség is. Épp ezért joggal gondoljuk a svédek és a finnek kapcsán, hogyha nem értenek velünk egyet sok dologban, akkor ezeket átbeszéljük, hogyha a támogatásunkat kérik.

12:53

Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása

Magyarellenes bosszú az Erasmus-források befagyasztása - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

 12:51

Támogatást kapnak a kistelepülési gyógyszertárak

Kiegészítő támogatást kapnak a kistelepülési gyógyszertárak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mindezek mellett nincs felhalmozás a gyógyszerekben - tette hozzá.

12:46

"Nem mondok le arról, hogy a józan ész győzni fog Brüsszelben"

Nem mondok le arról, hogy a józan ész győzni fog Brüsszelben, de nem tesszük függővé a gyermekvédelmi törvény módosítását a korábbi módosításról szóló uniós bírósági döntéstől - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 

12:43

Gulyás Gyurcsány hétfői botrányáról: más magánéletében nem kívánok vájkálni

Gulyás Gergely az Origo Gyurcsány Ferenc hétfői viselkedésével kapcsolatos kérdésére azt mondta, hogy 13 éve parlamenti képviselő, de nem gondolta, hogy tudnak neki újat mutatni.Mindezek mellett más magánéletében nem kívánok vájkálni. 

12:35

Nem kérnek a beavatkozásból

Gulyás kérdésre elmondta, a magánalapítványi formában működő egyetemek sem kérnek a bizottsági beavatkozásból. 

 12:33

Gyermekvédelmi törvény: Jövőre lehet ítélet

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, jövő évben lehet bírósági ítélet a gyermekvédelmi törvényről. Egyelőre még nem kívánja értékelni a Finnországban és Svédországban tárgyaló Fidesz-delegáció tevékenységét, mivel az érintettek a jövő héten fognak erről beszámolni. 

12:29

Ez a cél a tanári béreknél

Gulyás kérdésre elmondta, azt szeretnék, ha 22 hónap múlva a pedagógus-bérek elérjék a diplomás átlagbér 80 százalékát. Csak akkor lehet előrelépés ezen a területen, ha Dobrev Kláráék nem akadályoznák a forrásokhoz való hozzájutást. Bízik benne, hogy a jövőben a pedagógus szakszervezetekkel lehet megállapodás az új jogállási törvényről - tette hozzá.  

12:25

Jelentős keretbővítés a Baross Gábor programban

1000 milliárd forintra emelték a Baross Gábor Programban lévő hitelkeretet - jelentette be a miniszter. Gulyás közölte, hogy a gyermekvédelemről is tárgyalt a kormány, benyújtották az ellenkérelmet az uniós bírósághoz a korábbi eljárás miatt.Az EU alapjogi chartájában egyértelmű, hogy az oktatás nemzeti hatáskör, és a gyermekek neveléséről csak a szülők dönthetnek. 

Meg kell védeni a gyermekvédelmi törvényt az európai vitákban - tette hozzá. 

12:22

Itt vannak a legfontosabb kormányzati lépések

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy a magyar családoknak kell a legkevesebbet fizetnie az energiáért Európában. Gyármentő garancia-, és hitelprogmram indult, valamint a KKV-k esetében kiterjesztették a kamatstopot. Nemzeti Tőkeholding rendszer jött létre, valamint az agráriumban is kamatstopot és tőrlesztőrészlet-fizeési stopot hirdetettek - ismertette Gulyás. Szólt arról is, hogy a minimálbért, és a garantált bérminimumot is jelentősen emelték. Visszaállították és kifizették a 13. havi nyugdíjat - tette hozzá.Az élelmiszerárstop a legszegényebbek számára a legfontosabb. 

A diákhitelre is kiterjesztették a kamatstopot. 

 12:18

Gulyás: Talán túl vagyunk az infláció csúcspontján

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a szankciók miatt mindenhol rekordokat döntött az infláció. Magyarország sem tudott ebből kimaradni, és a kitettségünk az energiaforrások terén is magas. Talán túl vagyunk az infláció csúcspontján - mondta a miniszter.Választ kell találni arra, hogy mi az infláció oka, hogy helyes legyen a kezelés.Az infláció döntő része külső ok - mondta Gulyás. 

12:15

A kormány támogatja a Fidesz-KDNP határozatát az orosz-ukrán háború ügyében

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy hosszú ülést tartott a kormány, és ezen a háborús helyzet volt a középpontban. A kormány támogatja a Fidesz-KDNP határozatát az orosz-ukrán háború ügyében. Elhúzódó háborúra kell számítani - tette hozzá. Mielőbbi fegyverszünetre és béketárgyalásra van szükség, hogy a gazdaságra gyakorolt negatív hatásokat csökkentsük. Humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának Magyarország - tette hozzá.  

 12:13

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó. 

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!