2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

Gulyás Gergely: Két azonos tartalmú támadás történt a magyar kormánnyal szemben

A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legújabb koronavírus elleni intézkedéseiről beszélt és arra is reagált, hogy ismét hazánkat és Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázta Soros György. Az amerikai tőzsdespekuláns ezúttal a Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdította az uniós vezetőket.

  • Gulyás Gergely: Két azonos tartalmú támadás történt a magyar kormánnyal szemben

Gulyás Gergely a tájékoztató elején mindenkit arra kért, hogy a járványügyi helyzetben pontos legyen a tájékoztatás. Emlékeztetett, kedden szinte pánik tört ki amiatt az álhír miatt, miszerint kormány a jelenlegi intézkedéseket február 8-ig meghosszabbította.

Az Index és a hvg.hu-nak azt a felelőtlen cikkét, ami arról szólt, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket 30 napra hoztunk meghosszabbítottuk volna február 8-ig, nem lehet másként csak álhírnek minősíteni. A kormányrendelet szabályozása teljesen világos

- tette hozzá. 

A miniszter kiemelte, a hozott intézkedések december 11-ig vannak érvényben.

A sajtó képviselői a vírusügyekben folytatott kommunikáció kapcsán lehetőleg előbb kérdezzenek - mondta a tárcavezető. 

A kormány az eddig intézkedések hatásait a jövő szerdai ülésén fogja értékelni.

Szólt arról is, hogy a mostani megfeszített munkának köszönhető, hogy a fertőzöttek arányához képest most kevesebben haltak meg, mint tavasszal.

Az ország egészében jelen van a fertőzés, de az osztrák határ mentén fokozott óvatosság indokolt

- tette hozzá.

A Miniszterelnökség vezetője szólt arról is, hogy folyamatosan tárgyalnak az esetleges beszerezhető vakcinákról.

Az Astra Zeneaca esetében 6,5 milliót kötött le az ország. A Jansen Pharma esetében 4,36 milliót kötött le a kormány, míg a Pfizer esetében is több mint 4 milliót kötött le az ország.

Csak ennél a három vakcinánál 12 millió oltóanyagot jelent a lekötés. Ez több mint 36 milliárd forintba kerülhet

- tette hozzá. Pénteken a szociális intézményekben, majd hétfőtől az óvodákban és az iskolákban és a kórházakban indul majd a tesztelés - jelentette be a miniszter.

Összessen 15 ezer helyen 190 ezer ember teszteléséről kell gondoskodni.

A tesztelésben az orvostanhallgatók is részt vesznek - mondta a miniszter. Így pontos képet kaphatunk a fertőzöttek számáról - mondta Gulyás.

Az európai vita

Magyarország a jelenlegi formájában nem tartja elfogadhatónak a hétéves költségvetést, illetve az új nemzedék alapot, tekintettel arra, hogy olyan kondícionálási feltételekkel kötötték össze az uniós mentőcsomagokat és az európai uniós költségvetést, amely Magyarország számára elfogadhatatlan és veszélyes is. Amikor jogállami kritériumokról beszálnek, akkor azt világosan látni kell, akkor nem világos jogállami rendszerről van szó, hanem az minősül ma az az Európai Uniós számára jogállamnak, aki beengedi a migránsokat

- jelentette ki a miniszter.

Hozzátette, pontosan a bevándorlás kapcsán indultak el a jogállami viták is.

Magyarország elkötelezett a jogállam alapértékei iránt,

és sok esetben a jogállami feltételek jobban is állnak, mint sok nyugati országban

 

A tárcavezető úgy fogalmazott,

tőlünk a jogállamot félteni nem kell, de itt nem a jogállamról van szó, hanem aról, hogy bevándorlásügyben az európai uniós fővonallal szemben térde kényszeríteni.

Két azonos tartalmú támadás

Beszédesnek minősítette a szerdai napot Gulyás Gergely, hiszen elmondása szerint két azonos tartalmú támadás történt a magyar kormánnyal szemben.

Az egyik az egyesült ellenzéktől, a másik pedig Soros Györgytől, a kettő tartalmilag egyezik. Soros György világosan fogalmazott, fel kell lépni Magyarországgal és Lengyelországgal szemben és aki nem fogad bevándorlókat, azt pénzügyileg kell szankcionálni, ez volt Soros álláspontja 2015-ben is és ez volt a lényege a ma megjelent cikkének is

Kár elolvasni az ellenzék nyilatkozatát és Soros cikkét, mert a kettő feltűnően hasonlít egymásra - mutatott rá.

A politikus leszögezte, 

Soros Györgytől semmilyen kioktatás nem fogadunk el,

ő volt az aki bedöntötte az angol fontot, a márka ellen spekulált, és megpróbálta 2008-ban tönkretenni az OTP-t. Nagy-Britanniában pedig jelenleg is nyomozás folyik Sorossal szemben.

Gulyás Gergely szerint azt látni, hogy az ellenzék most újabb esélyt lát arra, hogy a bevándorlást Magyarországra kényszerítse és Brüsszelbe kapaszkodva igyekszik ezt megtenni. 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!