2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gulyás Gergely: Minden magyar család 181 ezer forintot spórol havi szinten a rezsivédelmen

Kormányinfót tart Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, melyet élőben megtekinthetnek a Hír Televízió műsorán, Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.

  • Gulyás Gergely: Minden magyar család 181 ezer forintot spórol havi szinten a rezsivédelmen

 11:55

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. 

11:46

Gulyás: Ez nincsen napirenden

Nincs napirenden Orbán Viktor kijevi látogatása - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

11:42

40 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók bére

Július 1-től lesz egészségügyi szakdolgozói béremelés, majd pedig jövő év március 1-jén. Mindez 40 százalékot meghaladó béremelés lesz - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

11:37

Ezen a téren mi tettünk a legtöbbet

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarország tette a legtöbbet, hogy diverzifikálja az energiaellátását 2010 óta, mivel mára hét országgal van összeköttetésünk, míg 13 éve csak két országgal volt kapcsolatunk.

11:26

Április 30-ig marad az élelmiszerárstop

Mindent úgy kodifikáltunk az egyetemi alapítványok kapcsán, amit a bizottság kért - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az élelmiszerárstop kapcsán azt mondta, hogy annak komoly társadalmi hatásai vannak, de vannak negatív piaci hatásai.Egyelőre április 30-ig marad az élelmiszerárstop a meglévő termékekre. 

 11:19

Marad a családvédelmi törvény

A családvédelmi törvény célján semmilyen módon nem változtat a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

11:12

Gulyás: Bízom benne, hogy Szlovénia és Horvátország meg tudja védeni a határait

Európában a déli határokon nagyon nagy a migrációs nyomás, ezért is jött létre a határvadász-rendszer - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Bízik benne, hogy Szlovénia és Horvátország meg tudja védeni a határait - tette hozzá.  

11:08

"Buták és felelőtlenek Karácsony kijelentései"

Miután a DK vezetője a politikai karrierjét a tömeggyilkos állampártban kezdte, így nem meglepő, hogy hűtlen kezelésről beszélnek most az Erasmus esetében, de erről szó sincsen, mert csak akkor lenne így, ha az akkori joggyakorlathoz térnénk vissza. Buták és felelőtlenek Karácsony Gergely kijevi kijelentései - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

11:03

Európai gyakorlat, hogy politikusok bent ülnek egyetemek kuratóriumában

Gulyás ismertetése szerint több jelenlegi német politikus tagja valamelyik ottani egyetem vezetőtestületének. Európai gyakorlat, hogy politikusok bent ülnek egyetemek kuratóriumában - tette hozzá.  

0:54

Erről nincs semmilyen információ

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arról, hogy az épülő debreceni akkumulátorgyár cégének egyes vezetői házi őrizetben lennének.

 10:50

"Továbbra sem tudjuk, mit kíván a bizottság"

A legnagyobb jóhiszeműséggel tárgyaltunk a bizottsággal, és ők kértek egy szöveget, amit be kellett illesztenünk az összeférhetetlenségi szabályokba, mi ezt megtettük - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Továbbra sem tudjuk, mit kíván a bizottság, szeretnénk egy egyértelmű véleményt kapni - tette hozzá.A bizottság szavahihetőségének az alapjait kérdőjelezte meg ez a lépés. 

 10:46

Gulyás: Ez egy középkori helyzet

Gulyás kérdésre elmondta, abszurd, hogy mind az autós, mind a gyalogos forgalom elől korlátozva van a Lánchíd. Középkori helyzet, hogy egy háromkilométeres szakaszon nem lehet átkelni a Dunán - tette hozzá. A józan ésszel és a környezetvédelmi politikával is szemben áll ez a döntés - mondta a miniszter.  

10:42

"Ilyenre nem volt példa az unióban"

Nemcsak a fővárossal, hanem a megyékkel is tárgyalni fog a rezsikompenzációról a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nem volt olyan kérés Brüsszelből, hogy kormánytagok ne legyenek tagjai a kuratóriumoknak, maga a bizottság is elismerte, hogy a kormány teljesítette a kéréseket, ilyenre nem volt példa az unió történetében - mondta egy másik kérdésre a miniszter.Teljesen abszurd és elfogadhatatlan a helyzet. 

 10:38

Jönnek a szankciós konzultáció eredményei

A hét második felében ismertetik a szankciós konzultáció eredményét - mondta kérdésre Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.  

 10:36

Gulyás: Magyarország fegyverszállításokban nem vesz részt

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarország fegyverszállításokban nem vesz részt, mivel így tudjuk megóvni a 100 ezres kárpátaljai magyarságot. Ha ebben a háborúban NATO-tagállamok belesodródnak, akkor abból világháború lesz, és ezt mindenki el akarja kerülni - tette hozzá.  

10:34

A baloldalt fel lehet vásárolni dollárért

Világosan kiderült, hogy a baloldalt fel lehet vásárolni dollárért - mondta az Origo kérdésére Gulyás. A magyar kampányfinanszírozási törvény egyértelműen fogalmaz, mivel külföldről nem lehet pénzt elfogadni, és ez vonatkozik a jászberényi időközi választásra is - tette hozzá.  

 10:31

Gulyás Gergely: Ezt mindenképpen meg kell változtatni

Meg kell változtatni az európai parlamenti vagyonnyilatkozati rendszert a mostani példátlan korrupciós botrány kapcsán - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely.  

 

10:24

Bővül a családtámogatások köre

1,5 százalékos növekedéssel számol a 2023-as költségvetés, így jó esély van arra, hogy a recessziót elkerüljük. 3,9 százalékos lehet a hiány 2023-ban, és az államadósság is tovább csökkenhet. A családtámogatások bővülnek, mivel a 30 év alatti nők esetében a gyermekvállalás szja-mentességgel jár majd. 

10:22

"Minden magyar család 181 ezer forintot spórol havi szinten a rezsivédelmen"

Gulyás arról is beszélt, hogy 2022-ben foglalkoztatottsági rekordot ért el Magyarország, és a forint árfolyamát is sikerült stabilizálni. A következő évben is a rezsivédelmen van a fókusz - tette hozzá. A nyugdíjak és a reálbérek is növekedjenek 2023-ban, valamint elkerüljük a recessziót - ezek a legfontosabb célok idén.Minden magyar család 181 ezer forintot spórol havi szinten a rezsivédelmen.

 10:19

Gulyás: A dollárbaloldal minden politikusának a jóslata kudarcot vallott

A kormány áttekintette a költségvetést: a jövő héten benyújtják a módosítást, amit az Országgyűlés márciusban majd el tud fogadni - mondta Gulyás.A dollárbaloldal minden politikusának a jóslata kudarcot vallott.A 2022-es növekedés 4,5 százalék körül lesz, és ez az egyik legmagasabb növekedés lesz az Unióban. Sikerült 2022-ben csökkenteni a költségvetési hiányt és az államadósságot - tette hozzá. 2022 első tíz hónapjában a reálbérek 4,3 százalékkal nőttek. 

10:16

Így teljesítettek a modellváltó egyetemek

Gulyás ismertetése szerint a modellváltó egyetemeken egy év alatt 18 százalékkal növekedett a tudományos közlemények száma. 2021-ben és 2022-ben is nőtt a felsőoktatása felvettek száma annak ellenére, hogy az érettségizők száma nem nőtt.  40 ezer külföldi hallgató tanul Magyarországon - tette hozzá.A magyar egyetemek a nemzetközi rangsorosokban is előreléptek, 11 intézmény szerepel a legjobb 500-ban. 

2023-ban a magyar felsőoktatás működési ráfordítása a 2020-as duplája lett. 

10:13

Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat, ha nem lesz megegyezés

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy szerdán az első kormányülésen szóba került az Erasmus ügye is. A kormány álláspontja egyértelmű: a bizottság lépése elfogadhatatlan. Nyugat-Európában is aktív politikusok ülnek a kuratóriumokban. A kormány úgy járt el ahogyan Brüsszel kérte - tette hozzá. Navracsics Tibor egyeztetni fog, és reméli a kabinet, hogy félreértésről van szó. Ha nem lesz megoldása az ügynek, akkor Magyarország kifizeti a jövő évi Erasmus ösztöndíjakat.Ha az egyeztetések nem vezetnek eredményre, akkor bírósághoz fordul a magyar kormány. 

10:09

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó 

Fotó: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

HírTV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!