2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kórházfejlesztés

Kórházfejlesztésekről, az alap és járó beteg szakrendelések, valamint az országos intézetek, egyetemek fejlesztéséről egyeztetett Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere Vári Attilával Pécs polgármesterjelöltjével. A tárcavezető az egyeztetést követően azt mondta: évek óta nagy erőfeszítéseket tesznek a kórházi fertőzések visszaszorítására. Az elmúlt hónapokban a 2,5 milliárd forintból legionárius betegséget okozó baktérium terjedését megakadályozó berendezéseket helyeztek üzembe. Az uniós országokban a kórházban kezelt betegek 5.5 %-a kap el valamilyen fertőzést, hazánkban csak 4%-uk.

  • Kórházfejlesztés

"Összeállítottuk az irányelveket, ezt minden kórház lebontja a saját intézményére, izoláljuk a beteget a fertőzéstől, de minden egyes ponttól, ahol a látogatók a kórházba érkeznek ott is biztosítjuk azt, hogy kívülről ne kerüljön kórokozó és számos esemény történt. Ennek része a legionella fertőzések megelőzése, ez több mint 100 kórház esetében, megfelelő felszerelésekkel és további 40 kórház esetében levegőszennyezések kiszűrésével, víz szűrésével fertőtlenítésével biztosítjuk."

- jegyezte meg Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!