2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Korábban kezdődik a téligumi szezon

Korábban kezdődött az idei évben a hűvös időjárás miatt a téli kerékcsere szezonja. Egyre többen cserélik autógumijukat nyáriról télire, mint évekkel ezelőtt. Szakemberek szerint a gumis műhelyek októberi és novemberi bevételeinek fele gumicseréből származik.

  • Korábban kezdődik a téligumi szezon

Az autósok többsége már elvitte kocsiját a gumishoz vagy a közeljövőben el fogja. A téli gumi lamellázottsága sűrű, kialakítása erősen barázdált. Anyagmintázata nyitott, így haladás közben nem gyűlik fel a víz a résekben. A téli gumit alkotó keverék lágyabb, így alacsonyabb hőmérsékleten is jól tapad az úton, ezért a téli nyálkás, latyakos aszfalton sokkal biztonságosabb, mint a nyári.

„A legnagyobb gyártók azt ajánlják, hogy 7 fok alatt cseréjünk téli gumira, egyébként a szomszédos Ausztriában kötelező is, nálunk csak ajánlott, viszont azt gondolom, hogy a magyar autósok egyre inkább megértették az üzenetet és egyre inkább szánnak arra, hogy biztonságban tudjanak autózni” – nyilatkozta Pollák Péter, az AKH Kft kereskedelmi és marketing igazgatója.

Egyre több autós cserél az évszakhoz képest korán. A gumis szervizek októberi és novemberi bevételeinek 50 százalékát a téli gumik felszerelése adja – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!