2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kongresszus után is tisztogat az MSZP vezetése

Továbbra sem tűrik a kritikus hangokat a Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes vezette MSZP-ben. Most éppen a párt korábbi választmányi elnökhelyettese, a felfüggesztett Pest megyei elnökség vezetője ellen indult eljárás egy nyilatkozata miatt, három tagot pedig Facebook-bejegyzések miatt függesztettek fel. Mindeközben kiderült, hogy az MSZP nem a jogszabályi előírások szerint készítette el a 2017–2018. évi pénzügyi kimutatásait - írja a Magyar Nemzet.

  • Kongresszus után is tisztogat az MSZP vezetése

Hétvégi tisztújító kongresszusa után is folytatódik a tisztogatás az MSZP-ben annak ellenére, hogy Mesterházy Attila trükkös kiszorításával végül Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes lettek a párt társelnökei. Egy az ATV-ben tett nyilatkozata miatt fegyelmi eljárás indult Kovács Barnabás korábbi választmányi elnökhelyettes, a felfüggesztett Pest megyei elnökség vezetője ellen, három párttagot pedig azért függesztettek fel, mert a szocialisták vezetése szerint a Facebookon olyan írásokat tettek közzé, amelyek ­bántóak az MSZP-re nézve.

Emlékezetes: a kongresszus előtt ugyancsak egy Facebook-bejegyzés miatt függesztették fel Dobák István csepeli elnökségi tagot is, egyúttal kezdeményezték a kizárását. Dobák „Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal” című írásában bírálta a pártvezetést, és ­Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János helyi szocia­lista politikus lemondását követelte. „Ezt a nyilvánosságnak szánt véleményt több jobboldali portál is átvette” – indokolta a felfüggesztéséről szóló döntését a párt elnöksége. 

Sokatmondó ugyanakkor, hogy Dobák István Facebookon közzétett kritikájára Tóth Mihály, aki 16 évig, 1994–2010 között volt Csepel MSZP-s polgármestere, tömören annyit fűzött hozzá, hogy „egyetértek”.

Az immár Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes vezette MSZP-ben tehát továbbra sem tűrik a kritikus hangokat, ám kérdéses, hogy erre meddig lesz még lehetőségük. A fegyelmi eljárás alá vont Kovács Barnabás ugyanis a napokban bírósághoz fordult annak érdekében, hogy mondják ki: illegitim a párt nemrég megválasztott országos vezetése, így Tóth és Kunhalmi társelnöksége is.

Kovács arra számít, hogy az ügy aktualitása miatt a bíróság gyorsított eljárásban hoz döntést.

Mindeközben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közölte, hogy az MSZP gazdálkodásának törvényessége a 2017–2018 közötti időszakban biztosított volt. „A gazdálkodására vonatkozó számviteli kereteket és a belső szabályozásokat az MSZP a jogszabályi előírások szerint kialakította, a könyvvezetési és nyilvántartási rendszerét az előírások szerint működtette” – írta az ÁSZ.

A számvevőszék ugyanakkor megállapította azt is, hogy a párt a 2017. és a 2018. évi pénzügyi kimutatásait nem a jogszabályi előírások szerint készítette el, a pénzügyi kimutatások elkészítése során nem érvényesült a következetesség és a valódiság elve. 

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!