2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Komoly problémák az érdi beruházások kapcsán

Sokasodnak a gondok az érdi Modern Városok Program beruházásánál, néhánynál már a bedőlés következik - jelentette ki a a Fidesz–KDNP-képviselőcsoport vezetője. Simó Károly hozzátette: a polgármester úgy próbálja elterelni erről a figyelmet, hogy régi ügyeket igyekszik a korábbi fideszes vezetés számlájára írni.

  • Komoly problémák az érdi beruházások kapcsán

Hiába van meg minden engedély és tervrajz, mégis üresen áll Érden a bölcsődének szánt telek. Az építkezés azért nem kezdődhet el, mert a helyi ellenzéki vezetésű önkormányzat nem hajlandó közbeszerzést kiírni.

Nem ez azonban az egyetlen projekt, amely nem valósult meg a településen.

A volt fideszes polgármester szerint a jelenlegi vezetés nem hogy a város épülését szolgálná, még a korábbi években elindított fejlesztéseket is akadályozza.

A helyi általános iskolában még mindig nincs bútor, a már tavaly év végén szerződéssel rendelkező közúti csomópontok átépítése sem kezdődött el, és hiába ígérte meg a polgármester többször, az új utak építése sem történt meg - sorolja a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője.

A polgármester ugyanis bejelentette a Facebookon, hogy hamarosan ítélethozatal várható az önkormányzat ellen indított kártérítési ügyben, amit ha a város elveszít, akkor 426 millió forintot kell fizetnie az adófizetőknek egy vállalkozó számára. Csőzik László, ezért a korábbi Fideszes vezetést vádolja, habár a konfliktus az SZDSZ-es kormányzás alatt történt.

Sem most, sem 2010 előtt semmi közöm nem volt ingatlanmutyikhoz, túlárazott és haverokra írt közbeszerzésekhez, ez a T. Mészáros-féle bagázs színvonala

- így bizonygatta Csőzik László az igazát, az azonban nem került bele a hosszú posztba, hogy az önkormányzattal perben álló vállalkozó közel áll a polgármesterhez.

Az ügyben kerestük a jelenlegi polgármestert is, azonban adásunkig nem válaszolt kérdéseinkre.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!