2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Komoly pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem viszik vissza a tűzijátékokat + videó

Január 5-ig van lehetőség leadni a szilveszterkor fel nem használt, hibás, vagy lejárt szavatosságú tűzijátékokat. A pirotechnikai eszközöket a csomagoláson szereplő forgalmazóhoz kell mindenkinek leadni. Akik ezt nem teszik meg, komoly pénzbírságra számíthatnak.

  • Komoly pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem viszik vissza a tűzijátékokat + videó

Üresen, lehúzott redőnyökkel állnak a tűzijátékot árusító bódék Budapesten. Pirotechnukusok szerint most már elsősorban a forgalmazóhoz kell visszavinni a hibás, lejárt, vagy fel nem használt tűzijátékokat.

„Találkoztam már olyan pirotechnikussal, aki mondta, hogy hozzá már visszavittek eszközt, és ugyanúgy visszaváltotta. Azért felhívom a nézők figyelmét, hogy amit nem használnak fel, és január 5-ig nem viszik vissza a vásárlás helyére, bizony akkor szabálysértést követnek el. És hogyha más miatt kiderül, hogy ők otthon tartják ezt, akkor ugyanúgy szabálysértési eljárást indítanak ellenük, és akár 100 ezer forintot meghaladó bírság is kiszabható" - figyelmeztetett Huszák András, a Készenléti Rendőrség főosztályvezetője.

Vannak olyan tűzijátékok azonban, amelyeket egész évben lehet használni, de kizárólag magánterületen. Ezek az 1-es és 2-es kategóriák.

Petárdázni, petárdát birtokolni továbbra is tilos, aki mégis vásárol és használ ilyen veszélyes pirotechnikai eszközt, az súlyos büntetésre számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!