2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Komoly fejlesztések valósulnak meg Hévizen

Megtartotta idei első városinfóját Hévíz polgármestere. Itt több nyertes pályázatról, valamint egy saját költségen megvalósuló kamerarendszer kiépítéséről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

  • Komoly fejlesztések valósulnak meg Hévizen

A „Kultúrbarangolás Hévízen” című TOP-os pályázatra 128 millió forintot nyert a fürdőváros önkormányzata. A beruházás célja Hévíz kulturális örökségeinek növelése és bemutatása a nagyközönség számára. Ez a korszerűsítés a város több pontját is érinti. A Világörökségi fejlesztések nevű projektben pedig egy új sétányt alakítanak ki.

„GINOP-os forrásból az úgynevezett Festetics világörökség keretein belül egy Festetics sétány, nevezetű sétányt fogunk megépíteni, ami a gyógyfürdő illetve a tó környékét illetve a tó elkerülőútját rakjuk ilyen módon rendbe. Ez egy bruttó 100 millió forintos pályázat, amit el tudtunk nyerni. Különböző attrakciók fognak bekerülni” – tájékoztatott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A városvezető egy saját forrásból megvalósuló újításról is tájékoztatott. 72 millió forintból 27 helyszínen 32 kamerát szerelnek fel a településen.

„Egy rendszám-felismerő rendszer minden ki és bejövő útnál, és ez a kamerarendszer gyakorlatilag 24 órában infrával, figyeli a várost és a város közbiztonságát és gyakorlatilag a figyelőpont az a rendőrségen és a közterület-felügyeletnél lesz a vége ennek a rendszernek és ezt tovább szeretnénk erősíteni hiszen ma ahogy mondtam a turizmusban a közbiztonság egy elsődleges kérdés” – így Papp Gábor.

Hévíz is csatlakozott a tűzifa-programhoz. Ennek részeként 13 családnak segítettek. Népszerű továbbá a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj program. Most 27 hévízi lakóhellyel rendelkező, nappali tagozaton tanuló első diplomáját megszerző fiatal kap juttatást havonta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!