2019. augusztus 23.,
péntek, Bence napja

Komoly fejlesztések valósulnak meg Hévizen

Hír TV

2019. január 28., hétfő 20:20, frissítve: hétfő 20:43

Megtartotta idei első városinfóját Hévíz polgármestere. Itt több nyertes pályázatról, valamint egy saját költségen megvalósuló kamerarendszer kiépítéséről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A „Kultúrbarangolás Hévízen” című TOP-os pályázatra 128 millió forintot nyert a fürdőváros önkormányzata. A beruházás célja Hévíz kulturális örökségeinek növelése és bemutatása a nagyközönség számára. Ez a korszerűsítés a város több pontját is érinti. A Világörökségi fejlesztések nevű projektben pedig egy új sétányt alakítanak ki.

„GINOP-os forrásból az úgynevezett Festetics világörökség keretein belül egy Festetics sétány, nevezetű sétányt fogunk megépíteni, ami a gyógyfürdő illetve a tó környékét illetve a tó elkerülőútját rakjuk ilyen módon rendbe. Ez egy bruttó 100 millió forintos pályázat, amit el tudtunk nyerni. Különböző attrakciók fognak bekerülni” – tájékoztatott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A városvezető egy saját forrásból megvalósuló újításról is tájékoztatott. 72 millió forintból 27 helyszínen 32 kamerát szerelnek fel a településen.

„Egy rendszám-felismerő rendszer minden ki és bejövő útnál, és ez a kamerarendszer gyakorlatilag 24 órában infrával, figyeli a várost és a város közbiztonságát és gyakorlatilag a figyelőpont az a rendőrségen és a közterület-felügyeletnél lesz a vége ennek a rendszernek és ezt tovább szeretnénk erősíteni hiszen ma ahogy mondtam a turizmusban a közbiztonság egy elsődleges kérdés” – így Papp Gábor.

Hévíz is csatlakozott a tűzifa-programhoz. Ennek részeként 13 családnak segítettek. Népszerű továbbá a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj program. Most 27 hévízi lakóhellyel rendelkező, nappali tagozaton tanuló első diplomáját megszerző fiatal kap juttatást havonta.