2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Kommunikációs szakértő: Magyar Pétert a botrány hozta, úgy tűnik az is viszi el

Perlaky-Papp József kommunikációs szakember szerint Magyar felhasználta Novák Katalin kegyelmi ügyét és a fényre lépett, mint az egyik érintett.

  • Kommunikációs szakértő: Magyar Pétert a botrány hozta, úgy tűnik az is viszi el

A Budapesti Metropolitan Egyetem címzetes docense Facebook-oldalán így fogalmaz: 

Klasszikus parazita stratégia, amely a saját szándékokat ráülteti egy a nyilvánosságban jól futó témára, amelynek lendületéből magának is haszna származik.

A kegyelmi ügy után szerinte most úgy néz ki, a nyilvánosság speciális sorsot szánt Magyarnak: „botrány építi, botrány emészti el”. Méghozzá olyan témák, amelyek nem a közéleti szerepvállalással kapcsolatosak, hanem általános együttélési normákat sértenek.

Perlaky-Papp szerint 

tanulságos látni, hol kezdi el megbontani a kommunikáció a szereplőt: éppen az ő kommunikációjánál.

A kommunikációs szakértő úgy gondolja, egy botrány nagyon gyorsan teljesen új értelmezési keretbe helyezi az adott személyt, ahol az eddigi megszólalásai is új értelmet kapnak. A versenyszférában ez mindig a szlogenekkel indul, majd a márka ígéretének megváltozott jelentésével folytatódik. Ha nem figyelnek gyorsan képes változni a márkakép – írja.

„Magyar Péter esetében is a szlogenek és a digitális világ irányjelzői, a hashtagek kerülnek először új értelmezésbe. Látjuk a »ne féljetek« szlogen megváltozott tartalmát, majd jön a #Lúdas Matyi és a többi kommunikációs puzzle kifordítása. A mémek pedig ezrével ontják a leegyszerűsített és szórakoztató variációkat” – jegyzi meg a Metropolitan Egyetem címzetes docense.

Perlaky-Papp szerint a kár ugyanazzal a dinamikával terül majd szét, mint ahogy más esetben is terült: előbb viszi a személyt, majd átfertőzi a mögötte álló közösséget. „Amilyen sokáig marad jelen annyira képes azt meggyengíteni” – húzza alá.

„Magyar Péter érzi, hogy nagy a baj, hiszen azonnal reagál mindenre a témában. Láthatóan kapkod, félti a frissen szerzett hírnevét. Reakciói elsősorban zsigeriek, nem átgondoltak. Jogászként jogi tortúrával fenyeget, hamisan abban bízik, hogy ez segíthet. Miközben éppen azt az indulatos képet erősíti, aminek következtében egyre erősebben fonódik köré a gyanú. Indulatból megtámadja azokat is, akik eddig emelték, és még a jövőben segíthetik is” – írja a szakember.

A docens szerint az ügy megsemmisítő erejű végkimenetele nem Magyar Pétertől, hanem Varga Judittól és az eddig történtek dokumentációinak a bizonyító erejétől függ. „Amennyiben egyértelmű nyilatkozatot tesz a volt igazságügy miniszter asszony, akkor gyorsan lezárul a volt férj közéleti szerepvállalása. Méltatlanná válik választók képviseletére, az ügy ellehetetleníti a támogatását” – áll Perlaky-Papp posztjában.

Amennyiben továbbra is lassan szivárognak a dolgok, akkor a kár talán még nagyobb lehet, hiszen a lassabb hatású méreg még többeket is elérhet: a mögötte állókat is messzebb löki a politikától.

– írja.

Bejegyzése végén a szakértő megjegyzi:

„Magyar Péter közéleti megjelenésének eleje óta az a véleményem, hogy egy önsorsrontó történetet látunk. A kifutása a maga számára biztosan tragikus, a maximum egy Dugovics Tituszi sorsképet hozhat ki belőle.”

„Magyar Péter a stúdióban azt kéri számon az újságíróktól és a nyilvánosságtól, hogy ne zsigeri módon értékeljék az ügyet, hanem azt a kérdést tegyék fel maguknak: ez kinek az érdeke?

Ha így működne a nyilvánosság, akkor Magyar Pétert sosem ismertük volna meg ilyen széles körben

– zárja posztját Perlaky-Papp József.

Forrás: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!