2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Költségvetési csalás gyanújával újabb embert hallgatott ki a NAV + videó

Feketelistára tenné a momentum EP-képviselője, azokat az EU-s pénzekre pályázókat, akiknél az OLAF visszaéléseket tárt fel. Cseh Katalin arra viszont nem tért ki, hogy pár hónapja a nevéhez köthető uniós botrány miatt több helyszínen házkutatást tartott a nyomozóhatóság. A Magyar Nemzet információi szerint ebben az ügyben költségvetési csalás gyanújával újabb gyanúsítottat hallgatott ki a NAV.

  • Költségvetési csalás gyanújával újabb embert hallgatott ki a NAV + videó

Azokat a pályázókat akarja feketelistára tenni a Momentum EP-képviselője, amiknél az OLAF, vagyis az Európai Uniós csalás elleni hivatala visszaéléseket tárt fel. Ezzel alapvetően nem is lenne probléma. Csakhogy Cseh Katalin azt elfelejtette megemlíteni, hogy akár ő is a saját maga által kezdeményezett listán találhatja magát.

Nemrég ugyanis több helyszínen is házkutatást tartott a NAV a momentumos képviselőhöz köthető, uniós forrásokat érintő költségvetési csalás ügyében.

2021 nyarán a Bennfentes.net hírportál tette közzé, hogy a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat tagjai bűncselekménygyanús körülmények között pályáztak és nyertek el csaknem 5 milliárd forintot, amelynek egy része uniós pénz volt.

Most újabb szereplő került elő az ügyben - derítette ki a Magyar Nemzet. A lapnak a Fővárosi Főügyészség megerősítette ezt a hírt, ezzel a gyanúsítottak száma már három főre bővült.

A momentumos képviselő rendszeresen tagadja, hogy köze lenne az uniós pénzeket érintő botrányhoz.

"Ez egy propagandatámadás, nem tudok erről mit mondani, az én nevemhez nem kötődik céges botrány, céges botrányt próbálnak generálni, amit hozzám szeretnének kötni, erről mást korábban sem tudtam mondani, és most sem tudok, köszönöm szépen." -  mondta a Momentum Európai Parlament képviselője, Cseh Katalin.

"Bizonyos értelemben ministránslány Eva Kaili az EP legsúlyosabb korrupciós ügyében érintett görög szocialista képviselőnő Cseh Katalinhoz képest." -  fogalmazott  a Fidesz Európai Parlament képviselője, Deutsch Tamás.

Cseh Katalin nevéhez egy súlyos korrupciós ügy kapcsolódik - erről nemrég a kormánypártok EP-képviselője beszélt a Magyar Nemzetnek. Deutsch Tamás akkor azt mondta, mindezek mellett a momentumos EP-képviselő büszke arra, hogy hazája ellen áskálódik.

"Most legutóbb mindenféle hazug tákolmányok, ostoba állítások jegyében nem kevesebbet kezdeményeztek, mintsem a nagyon komoly, de végül eredményes tárgyalásokat követően végre Magyarország által elérhető, hozzáférhető több mint 10 milliárd eurónyi európai uniós forrást újra vegyék el Magyarországtól." - tette hozzá Deutsch Tamás.

A politikus hozzátette: Cseh Katalin azért tett lépéseket, hogy többek között elvegyék a pedagógusoktól a megemelt bérüket, vagy hogy ne lehessen megvalósítani a nyáron induló otthonfelújítási programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Európa képes lenne megvívni Ukrajna háborúját Oroszországgal?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!