2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Költözniük kellett az ürgéknek

Ürgéket kellett áttelepíteni a székesfehérvári elkerülőút építése miatt. A nyomvonal ugyanis keresztezte a fokozottan védett rágcsálók élőhelyét, aki így most egy közeli területre költöztek.

A Székesfehérvárt nyugatról elkerülő autóút építését az év elején kezdték el, a nyomvonal azonban egy fokozottan védett ürgepopuláció területén vezet át. A biológusok ezért befogták az itt élő 18 egyedet, és áttelepítették őket egy közeli területre.

„Itt most új lyukakat fúrtunk nekik, nagyjából olyan szögben, ahogy ők szokták, ezekbe fogjuk beleengedni az állatokat, és innen aztán ők tovább tudnak ásni – Egy darabig őrizzük is őket, nehogy a ragadozók. Amíg nincs meg a megfelelő járatrendszer, összeszedjék őket” – mondta a Hír TV-nek Altbacker Vilmos biológus.

A beruházást vezető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője hangsúlyozta: minden beruházásuk során kiemelten figyelnek a természeti értékek védelmére. Loppert Dániel szerint az elkerülő útnak fontos szerepe lesz Székesfehérvár közlekedésben.

„A Fekete-hegyről így sikerül kivezetni a forgalmat, és sikerül Csór településsel összekötni a 8-as út két pontját. Ezáltal az a cél, hogy mintegy 42 kilométer hosszan 2016-ig az M7-es autópálya Székesfehérvárt elkerülő második ütemétől, egészen a Veszprém-elkerülőig, egy 2×2 sávos gyorsforgalmi út jöjjön létre” – mondta Loppert Dániel.

A beruházás teljes költsége 14,5 milliárd forint. Az új útszakaszt várhatóan 2016 nyarán vehetik birtokba az autósok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!