2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Kölcsönözni lehet a húsvéti nyulakat + Videó

Somogyban nem csak a lovat, a tojást is patkolják. Hetesen az úgynevezett gicázott, Kaposváron pedig foltvarrott tojást készítenek.

Címeres, sarkantyús, napraforgós, és patkolt tojás is készült már Somogyvámoson. Hanzel Csanád hat éve patkol tojásokat. A mintákat ólomlemezből készíti. „Ráigazgatom, hogy fixen álljon és jön a következő lyuk, ez egy játék, itt nem lehet kapkodni” – vallja a szakember. A patkolást édesapjától tanulta, aki Guinness-rekordot is felállított.

Noé Kornélia úgynevezett gicázott tojásokat készít. A hetesi iparművész mintákat karcol a tojásokra és úgy festi be azokat. A csipkemintát minifúróval rajzolja.

A gyerekeket nem a tojás, inkább a nyúl érdekli. Sokan néhány hét után azonban ráunnak az állatokra, ezért ezen a somogyi telepen kölcsönözni is lehet. A nyulakat néhány hét után visszaveszi a tenyésztő. „Szívesen visszafogadom őket, de minden esetben gyógyszert kapnak, amely segíti az átmenetet” – hangsúlyozta Nagy Endre.

Több menhely és állatkert évek óta nem fogad be húsvéti nyulakat, mert szerintük azzal a felelőtlen állattartókat biztatnák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!