2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Kőkemény jogi kérdés Magyar Péter diákhiteles botránya + videó

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 52 db 2018 és 2020 között született szerződést vizsgált. A szerződések összesen 1,4 milliárd forintot tettek ki. A Kehi szerint több esetben nem volt valós verseny és túlárazások történtek - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

  • Kőkemény jogi kérdés Magyar Péter diákhiteles botránya + videó

„Bekopogott a titkárnőm, hogy megérkezett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal” – ezzel a mondattal hozta fel a Partizánban még év elején Magyar Péter a diákhiteles botrányt. Ezt követően Hadházy Ákos is foglalkozott az üggyel, és közösségi oldalán jelentette ki, hogy túlárazott szerződéseket kötött a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetése alatt. 

A Kehi jelentését végül az Átlátszó.hu szerezte meg. Kiderült, hogy összesen ötvenkét, 2018 és 2020 között született szerződést vizsgáltak. A szerződések összértéke 1,4 milliárd forintot tett ki. A Kehi szerint több esetben nem volt valós verseny és túlárazások történtek. Mindezt a Tisza Párt vezetője politikai ügynek állítja be. 

Csakhogy a szakértő szerint abszolút nem erről van szó. Szűcs Gábor a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy „Ez kőkemény jogi kérdés.” Az a telefonlopás, ami miatt kérte a legfőbb ügyész, hogy az Európai Parlament függessze fel Magyar Péter mentelmi jogát, az semmi ehhez képest. A jogász emlékeztetett, hogy az 1,4, milliárd forintnak csak a fele ment el marketingcélú szerződésekre, illetve tanácsadói szerződésekre. Ezekkel már csak a szolgáltatás jellege miatt is viszonylag könnyű machinálni, nagyon könnyű fiktív szerződéseket kötni. Amennyiben pedig ez megtörtént,

akkor akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is megvalósulhatott Magyar Péter és a Diákhitel Központ ügyében. 

Az üggyel részletesen a HírTV Célpont című műsora foglalkozik pénteken, 17 óra 50 perctől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!