2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kocsis Máté: Karácsony teljesen alkalmatlan városvezetőnek

A milliárdos veszteséget termelő zuglói parkolási rendszer büntetőjogi vonzatait is vizsgálná a XIV. kerületi Fidesz—KDNP javaslata alapján hétfőn felállítandó munkacsoport — jelentette ki Kocsis Máté tegnapi sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője teljesen alkalmatlannak nevezte Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét a városvezetői feladatkörre.

  • Kocsis Máté: Karácsony teljesen alkalmatlan városvezetőnek

– Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármesteri tevékenysége egy kerületi vezetőtől elvárható minimális színvonalat sem éri el, és ő maga teljesen alkalmatlan arra, hogy Zugló ügyeit vigye – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet kérdésére tegnap, más témában tartott sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a zuglói parkolási botrányt olyanoknak kell megvizsgálniuk, akik semmilyen módon nem érintettek benne. A javaslat szerint ezért delegálna egy-egy szakértőt a munkacsoportba a fővárosi önkormányzat, valamint egy ellenzéki és egy kormánypárti vezetésű kerület.

– A vizsgálóbizottság megnézné, miként fordulhatott elő, hogy a budapesti kerületek közül Zugló az első és egyetlen városrész, amely veszteségesen üzemelteti a parkolást, továbbá hogy van-e a XIV. kerületi gyakorlatnak bármilyen büntetőjogi összefüggése. A munkacsoport feladatai közé tartozna az is, hogy megállapítsa, milyen döntések meghozatala szükséges ahhoz, hogy a jelenlegi állapot ne maradjon fönt a kerületben – fejtette ki Kocsis Máté.

Emlékeztetett, hogy majdnem két és fél éve tart az az állapot, amelyben a zuglói polgároknak a kerület költségvetéséből naponta egymillió forintot kell betenniük a parkolási rendszerbe, a parkolásból befolyó összegeken felül. – Ilyen fokú veszteség nem pusztán Karácsony alkalmatlanságának a kérdését veti fel, hanem számos egyéb jogi kérdést is, éppen ezért azt is javasoltuk a zuglói polgármesternek – sőt a magam részéről határozottan követelem tőle –, hogy haladéktalanul mondják fel az olyan szerződéseket, amelyek naponta több mint egymillió forint többletforrást igényelnek, hogy majd az őszi önkormányzati voksoláson megválasztott, alkalmas polgármester helyreállíthassa a rendet – tette hozzá Kocsis.

Mint arról a lap korábban beszámolt, a zuglói Fidesz–KDNP-frakció az április 29-re összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülésen terjeszti elő javaslatát egy háromfős ideiglenes bizottság felállítására, amely felülvizsgálná a Karácsony Gergely által vezetett kerület eddig több mint egymilliárd forint veszteséget felhalmozó parkolási rendszerét. Amennyiben a testület támogatja a kormánypártok előterjesztését, a képviselőknek a vizsgálóbizottság összefoglaló jelentésének elkészültéig tartózkodniuk kell döntések meghozatalától parkolási ügyekben.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!