2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kocsis Máté: Karácsony Gergely pénzmosási ügybe keveredett

Világosan látszik, hogy Karácsony Gergely belekeveredett egy pénzmosási ügybe - hangsúlyozta Kocsis Máté a Kossuth rádióban. A Fidesz frakcióvezetője szomorú és gátlástalan hazudozásnak nevezte a főpolgármester érvelését.

  • Kocsis Máté: Karácsony Gergely pénzmosási ügybe keveredett

"Karácsony Gergelyt most már pénzmosási ügyekre is használják Gyurcsányék" - így reagált a Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Karácsony Gergely elmondása szerint zárt adománygyűjtő ládával szedték össze a milliókat és ezeket fizette be a bankba a munkatársuk, Perjés Gábor.

A Nemzeti Információs Központ a hét elején oldott fel újabb titkos adatokat a dollárbaloldal körüli vizsgálattal kapcsolatban. Az 52 oldalas jelentés rámutat, hogy egyértelműen a kampányra küldték a guruló dollárokat. Kocsis Máté szerint durva külföldi beavatkozási kísérlet történt a magyar politikai életbe amelynek egyik felelőse a főpolgármester.

"Gátlástalan és annyira nagy bajban van, mert ebből a helyzetből már nem lehet kikászálódni. Az ügyben ugyanis megindult a vizsgálat és lesznek helyek, ahol az eddigieknél komolyabb válaszokat kell adnia majd, minthogy zárt adománygyűjtő ládákba eurót dobáltak lelkes, baloldali szavazók. Gyurcsány Ferencnek tanítványa lett Karácsony Gergely" - szögezte le Kocsis Máté. Szerinte a baloldal felrúgta a rendszerváltás óta fennálló előírásokat.

A frakcióvezető hangsúlyozta: "Szükség van a kampányfinanszírozási szabályok szigorítására. A magyar baloldali pártok tavaly külföldi milliárdosokkal arra szövetkeztek, hogy kijátsszák azokat, felrúgva egy 1990 óta politikai konszenzuson alapuló gyakorlatot. A rendszerváltás óta ugyanis egyetértés volt abban, hogy külföldi pénzt nem használnak fel e célra, hiszen azzal, hogy idegen országok pénzemberei bevásárolják magukat a magyar kormányzásba, hazánk önállóságát veszélyeztetnék, hogy külföldi dollármilliárdosok bevásárolnák magukat a magyar kormányzásba."

Még a nyáron elkészülhet az a koncepció, amelyet az őszi ülésszakban vitathat majd meg a parlament. A változások mind az Alaptörvényt mind a Btk-t érinthetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!