2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kocsis Máté: Karácsony Gergely alkalmatlansága nem zavarja az ellenzéki pártokat

Lesújtó véleményt fogalmazott meg Kocsis Máté a Fidesz-kongresszon a budapesti BOK Sportcsarnokban. A Fidesz frakcióvezetője egyebek között felidézte, hogy a parlamenti ellenzék esetében a kígyózó kígyókkal új korszak köszöntött be. Kunhalmi Ágnes az ország számára pedig világossá tette, miért támogatja a nyitott ajtók politikáját.

  • Kocsis Máté: Karácsony Gergely alkalmatlansága nem zavarja az ellenzéki pártokat

Kocsis Máté azt mondta: az ellenzék magatartása lehetne akár szórakoztató is, de van egy szomorúbb oldala, mert "reménytelen ellenzékünk (...) az alkalmatlanságát leplezendő", a parlamenti mindennapok részévé tette a provokációt, a ripacskodást és a trágárságot.

Úgy fogalmazott: "Megismertük a fékevesztett, önuralomra képtelen, olykor agresszív oldalukat, mindettől remélnek ugyanis mostanság politikai hasznot."

Felidézte: a tavaly december 12-i ülésnapon a levezető elnököt még a pulpitusra sem engedték fel, a jobbikos Jakab Péter pedig elfoglalta a miniszterelnök székét, és "úgy nyomkodta a szavazógépét, mintha nem lenne holnap". "Itt érdemes lenne még önmagában megemlékezni Tordai Bencéről is, de vegyék úgy, hogy ez most megtörtént" - tette hozzá.

A frakcióvezető szerint ma már ott tart "a jobbikos szkinhedvezértől Vadai Ágnesig terjedő összefogás", hogy bármit elnéznének egymásnak egy kis hatalomért cserébe.

Megjegyezte: ugyanők az Országgyűlésben nem támogatták a családokról, az otthonteremtésről és az ország biztonságáról szóló javaslatokat sem.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester, Karácsony Gergely pedig ott folytatta, ahol a többiek abbahagyták: szerinte Törökország fővárosa Isztambul, Csepel Észak-Pesten van, a Magyar Nemzet Múzeum pedig a Városligetben - mondta Kocsis Máté.

"Bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, sokadik hangfelvételi botrányába keveredik, és egy filmes díszletet telekspekulációnak gondol. Ő jelenleg az ellenzék csúcsragadozója, akinek alkalmatlansága bár nyilvánvaló, már nem is zavarja az ellenzéki pártokat" - mondta.

Innen folytatja a Fidesz képviselőcsoportja a parlamenti munkát október 21-től - zárta szavait a frakcióvezető.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!