2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Kocsis Máté: A neheze még csak most jön

Hír TV

2020. március 16., hétfő 12:43

A Fidesz frakcióvezetője is csatlakozott Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és megköszönte az egészségügyi dolgozók, valamint az operatív törzs munkáját.

Kocsis Máté üdvözölte a kormány eddigi intézkedéseit, és hangsúlyozta, hogy a most bejelentett intézkedések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a nehézségeket átvészeljük, mert mint ahogy fogalmazott a „neheze csak most jön”.

Az ellenzéki pártokat arra kérte, hogy kérjék meg a szimpatizánsaikat, hogy működjenek együtt a hatóságokkal. Majd hangsúlyozta a mértéktartás fontosságát is.

Dömötör Csaba: Minden magyar felelős minden magyarért

A kormány minden csoport igényeit figyelembe fogja venni – kezdte felszólalását Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Kiemelte, hogy a legfontosabb most az ember élet védelme, majd hozzátette, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

Kitért arra, hogy egyes ellenzéki képviselők polgári engedetlenségre szólítottak fel. Dömötör hozzáfűzte, hogy nem a szokásos napjait éljük a magyar politikának, ezért arra kérte képviselőtársait, hogy ebben az időszakban tegyék félre ők is a csatározásokat, és törekedjenek inkább a közös cselekvésre. 

Orbán Balázs: Komoly feladat hárul a parlamenti képviselőkre is

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta az egyének felelősségét, és felhívta arra a figyelmet, hogy szenteljünk különleges figyelmet a fertőzésnek leginkább kitett, idősebb korosztály védelmére.

Orbán Balázs arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy kerüljék el a hoaxokat, ne terjesszenek álhíreket, alaposan járjanak utána inkább minden intézkedésnek.

Rétvári Bence: Igyekszünk mindent megtenni a magyar emberek egészségért

Fontos, hogy a járványügyi veszélyhelyzet idejére mindenki alakítsa át a napi rutinját, senki ne hagyja el a házi karantént, és kövesse a hatások utasításait – kérte a lakosságot az Emmi parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a kormány 10 akciócsoportotot állított fel, jelenleg pedig zajlik a Kútvölgyi kórház átalakítása is, hogy amennyiben szükséges lesz karanténként tudjon működni. Ezek az intézkedések pedig minálld arra utalnak, hogy a magyar kormány mindent megtesz a lakosság egészségéért - húzta alá az államtitkár.

Orbán Viktor: Éjféltől lezárjuk Magyarország határait

Hír TV