2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kocsis Máté: A célfotó fog dönteni várhatóan Józsefvárosban + videó

A Választás '24 műsor vendége Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője volt, akivel többek között a baloldali fővárosi kifizetőhelyek miatti botrányok, a a józsefvárosi választási esélyek, Szentkirályi Alexandra visszalépésének hozadéka és az EP-választások várható hatása volt a beszélgetés témája.

  • Kocsis Máté: A célfotó fog dönteni várhatóan Józsefvárosban + videó

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az adásban többek között a következőket mondta el.

Az elmúlt öt évben - és ez szokatlan dolog egyébként regnáló polgármestereknél - a főpolgármester úr elvesztette azt a többségét, amit 2019-ben megszerzett. Általában, ha megnézik a polgármesteri támogatottságokat, aki székből indul, az általában magasan veri a saját támogatói pártjának a listáját, és pozitív a megítélése. És inkább fölfelé mennek a számaim. Karácsony Gergely azt hiszem 51 százalékot kapott öt évvel ezelőtt, és most még a saját kutatásai sem mérik még a közelébe sem mennek. Tehát az világosan látszik, hogy ő leszerepelt. Hogy milyen mértékben szerepelt le, az a mai nap nagy kérdése, hogy a választóknak csak 10 százaléka bánta meg, hogy öt éve rá szavazott, vagy 15. Ez a mai nap kérdése. Pontosan az lett, amit 2019-ben mondtunk."

A Fidesz frakcióvezetője ezután ezzel folytatta: "Azt mondtuk akkor, hogyha Pikó András lesz a polgármester, akkor visszajönnek a drogosok, ellepik a köztereinket a hajléktalanok, mert számukra a hajléktalan ellátás az annyit jelent, hogy menjen mindenki ki az utcára segítség és minden nélkül, ami magának a hajléktalannak se jó, de legalább az ott lakóknak se, és újra gettósodni fog a kerület. Most pontosan ez történt. Kosz van, fizetni kell a parkolásért még az ott lakóknak, sarcolják az embereket, rendezetlenek a közterületek. Most látványból ezen a héten pénteken muskátlikat ültettek a Népszínház utcában a polgármester úrék. Ez szerintem többet ártott a megítélésének, mint használt. Tehát az a kerület szétesett. Elindult korábban egy úton, nekünk volt egy szlogenünk, hogy nyolc kertből Józsefvárost építsünk. Ez egy nagy múltú és szép történelmű kerület egyébként, csak lezüllött és lezüllesztették. És elindultunk egy úton, és most újra a gettósodás felé haladunk."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!