2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Kocsis: A Mazsihiz elnöke politikai okokból nem emelte fel a szavát Bíró László ellen

2020. október 17., szombat 12:31

Politikai okokból nem emelte fel szavát a Mazsihisz elnöke a balliberális összefogás antiszemita szerencsi jelöltje ellen. Ezt mondta az Informátornak a Fidesz frakcióvezetője. Korábban a miniszterelnök is kifogásolta Heisler András hallgatását, aki azonban nem tartja magát felelősnek.

Kormányközeli forrásokra hivatkozva írta meg a Mandiner, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Mazsihiszt és személyesen annak vezetőjét Heisler Andrást teszi felelőssé, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi választáson. A Mazsihisz egy finomkodó közleményben reagált Bíró László antiszemita megnyilvánulásaira. Augusztusban a baloldali pártok még bőven tudtak volna Bíró helyett más jelöltet találni. Vagyis a máskor antiszemitizmus-ügyben érzékeny Mazsihisz ekkor még nyomást gyakorolhatott volna a magyar baloldalra.

A folyamatos antiszemita botrányokba keveredő Jobbik ellen úgy tűnik a borsodi időközi választás kapcsán nem emelte fel kellőképpen a hangját a Mazsihisz. Az balliberális összefogás szerencsi jelöltje, Bíró László korábban Budapestet Judapestnek, a környékbeli szállodák zsidó vendégeit pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

Heisler András azonban nem érzi a felelősségét. Viszont az Informátornak arról beszélt, hogy a Mazsihiszen belül megosztó a személye. 

A Mazsihisz elnöke politikai okokból nem emelte fel a szavát a balliberális összefogás szerencsi jelöltje ellen. – erről már a Fidesz frakcióvezetője beszélt. 

A Fidesz frakacióvezetője szerint elképesztő, hogy a botrányok után még a Jobbik vádolja antiszemitizmussal a miniszterelnököt.

HírTV