2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kocsis: A baloldal lepaktált az alvilággal

A 2010-es választások manipulálásához kért segítséget az alvilágtól a baloldal a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint. Kocsis Máté parlamenti felszólalásában a rendszerváltozás óta eltelt időszak legnagyobb közéleti botrányának nevezte a volt titkosszolgálati vezető és az olajmaffiózó találkozóit. A belügyminiszter közölte: az előzmények megismeréséhez a szaktárca minden iratot átad a nemzetbiztonsági bizottságnak. A találkozók utóéletének vizsgálatára viszont az ügyészség jogosult – tette hozzá Pintér Sándor.

A Portik–Laborc-találkozók bizonyítják, hogy a baloldal lepaktált az alvilággal – mondta napirend előtti felszólalásában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté emlékeztetett: az olajmaffiózó Portik Tamás arról beszélt a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának, Laborc Sándornak, hogy személyesen vitt pénzt MSZP-s politikusoknak.

„Egy tisztességes ember nem szövetkezik az alvilággal semmilyen ügyben – fogalmazott Kocsis Máté. – Ez nem pártkérdés, hanem erkölcsi kérdés. Egy demokratikus választás manipulálásáért paktáltak le, szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem Portik–Laborc ügye, hanem a baloldal és az alvilág ügye” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Pintér: Félbe kellett volna szakítani

Kocsis Máténak a belügyminiszter válaszolt. Pintér Sándor úgy fogalmazott: szakmailag elég szokatlan, ha a titkosszolgálat első számú vezetője közvetlen kapcsolatot létesít egy bűnözővel. – 1972 óta tanultam és gyakorlom az operatív munkát, erre még nem találtam az elmúlt 40 évben példát – mondta Pintér Sándor. Bár Laborc Sándor egy interjúban azt állította, hogy betartotta a szakmai szabályait, a belügyminiszter szerint megsértette azokat.

„Ahol provokációt javasol a Portik úr, ahol állami vezetőket, állampolgárokat, politikusokat lejáratni akar, illetve tőrbe csalásról beszél, ezt nem utasította el az első számú vezető a hatályos törvények figyelembevételével – mondta Pintér Sándor. – Az ott elhangzottak az ország érdekeit nem támogatták, nem szóltak az ország érdekében. Itt ezt a beszélgetést, ezt a találkozót minimum ebben a stádiumban félbe kellett volna szakítani” – tette hozzá a belügyminiszter.

Pintér Sándor hangsúlyozta: ma még nem tudni, hogy Portik Tamás tett-e lépéseket bírák, ügyészek, rendőrök politikusok lejáratására, és az esetleges lépéseket a Nemzetbiztonsági Hivatal jóváhagyta-e.

„Laborc úr aktív tábornokként folytatta ezt a kapcsolatot, ennek megfelelően a Belügyminisztérium nem tudja a bűncselekményt vagy az esetleges bűncselekményt felderíteni, csak a bűnözői oldalról, Portik úr oldaláról tudja vizsgálni – fogalmazott a tárcavezető. – Tehát a Laborc-féle cselekményt a legfőbb ügyésznek vagy a Legfőbb Ügyészségnek kell kivizsgálnia, hogy történt-e bűncselekmény” – tette hozzá Pinter Sándor.

Pintér Sándor közölte: a Portik-Laborc-találkozók előzményeinek megismeréséhez a szaktárca minden iratot átad a Nemzetbiztonsági Bizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!