2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Klíma helyett mennyezeti ventilátorokkal hűtené le a hármas metrót a főpolgármester

Klíma helyett mennyezeti ventilátorokkal hűtené le a hármas metró szerelvényeit Karácsony Gergely. A főpolgármester egy Facebook posztban jelentette be, hogy eddig még nem sikerült megállapodnia egyetlen klímagyártó céggel sem, így idén mindössze új szellőztetést, mennyezeti ventilátorokat építhetnek be a járművekbe. Karácsony már a főpolgármesteri kampánya során megígérte, hogy minden egyes metrókocsiba klímát szerelnek – ám eddig csak ivókutakat állítottak fel az állomásokon. A Metróért Egyesület megoldást vár a fővárostól.

  • Klíma helyett mennyezeti ventilátorokkal hűtené le a hármas metrót a főpolgármester

Strandpapucs és fürdőlepedő - így gúnyolódtak a Karácsony Gergely pártjának politikusai 2017-ben. A párbeszédes képviselők a metrók klimatizálását követelték.

Hőmérővel a kezében panaszkodott a melegre főpolgármesteri kampányában Karácsony Gergely.

Elkezdődött a szörnyű örökség, a mozgó szaunák felszámolása. Nem pökhendi válaszokat adnak, hanem a megoldáson dolgoznak-írja legújabb Facebook posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester hosszú posztjában ugyanakkor elismeri az utazóközönség idén már biztosan nem számíthat klimatizált metrókocsikra. Helyette mennyezeti ventilátorokat ígér Budapest első embere.

A Metróért Egyesület elnöke szerint lépni kell az ügyben.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint már február óta lehetett számítani arra, hogy idén nem lesz klíma a szerelvényeken.

Láng Zsolt hozzátette, ventilátort szerelni a klíma helyett olyan, mint erdőtüzet oltani locsolókannával. Gesztusértékű, de nem látni a hatékonyságát.

Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren reagált az ügyre. Fürjes Balázs azt írta: A főpolgármester egy éve megígérte, beszereli a klímát a hármas metróba. A közgyűlésben azt is mondta ,a pénz benne van a főváros költségvetésében. Most azonban újra magyarázkodik, kifogásokat sorol,másokat hibáztat. Az államtitkár hozzátette: A főpolgármester ne szövegeljen, hanem oldja meg a problémát.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!