2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

KKM: A CEU a hisztériakeltésben érdekelt

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, egyedül a CEU körül folyik a hisztériakeltés, mert a Soros-egyetem abban érdekelt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton.

  • KKM: A CEU a hisztériakeltésben érdekelt

A közlemény szerint az egyetem melletti, szombati tüntetés is azt igazolja, hogy egyszerű hisztéria, amit az intézmény körül művelnek. A kormány álláspontja változatlan: Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik, tették hozzá.

A kormány tudatában van annak, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban; az intézmény amerikai kampusza egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, de kurzusait nem ott oktatják. „Ami most zajlik, egy Soros-féle politikai blöff, a politikai hisztériakeltés legújabb állomása” – hangsúlyozták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!