2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Kizárta Lackner Csabát az MSZP

2019. október 29., kedd 18:09

A kispesti képviselő ügyét az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa ma tárgyalta. Szerettük volna megkérdezni Lackner Csabát a kizárásáról, azonban a képviselő amint meglátta stábunkat, elhajtott autójával.

Október elején mutatta be a Hír Tv azokat a felvételeket, amelyeken Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő többek között arról beszél, hogyan lehet kerületi politikusként minél több pénzt keresni. Lackner Csaba a korrupciós botrány ellenére az önkormányzati választáson újra mandátumot szerzett.

Szanyi Tibor volt MSZP-s ep-képviselő hétfőn az MTV-ben azt mondta az ügyről további véleményt a hatóságok mondjanak majd.

Az MSZP politikusai a kampány során minden az üggyel kapcsolatos kérdést hárítottak. Hetekig nem voltak hajlandóak felismerni Lacknert a felvételeken. A választás után azonban egyre többen nyilatkoztak úgy, hogy a szocialista politikusnak ki kell lépnie az MSZP-ből. Tóth Bertalan pártelnök múlt héten jelentette be, hogy ultimátumot adott a képviselőnek.

A határidő lejárt. Lackner Csaba azonban nem adta vissza a mandátumát, az MSZP etikai és fegyelmi ügyek tanácsa pedig kedden döntött: a képviselőt kizárták a pártból. A döntést a rövid közleményben ugyanakkor nem indokolták meg. A kispesti polgármester híradónknak azt mondta, továbbra is kérik Lackner Csabát, hogy adja vissza mandátumát.

A polgármester elmondta, a testületi ülésen sem fognak foglalkozni a kérdéssel.

A nyilvánosságra került felvételeken egyébként felmerült Gajda neve is, többek között egy olyan projekt kapcsán, amely után a polgármester állítólag 3 millió forintot kapott vissza. A polgármester ezt a kezdetektől manipulációnak és rágalomnak nevezte. Gajda most azt mondta: csak akkor indítanak a kerületben további vizsgálatot, ha azt a jelenleg is tartó nyomozás indokolja.

Szerettük volna megkérdezni Lackner Csabát a kizárásáról, illetve arról, hogy visszaadja e a mandátumát azonban a képviselő amint meglátta stábunkat, elhajtott autójával.

Kerestük Tóth Bertalan MSZP-elnököt is, hogy megkérdezzük, a párt kezdeményez-e vizsgálatot a kerületben, de adásunkig nem kaptunk választ.

Hír TV