2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kizárta Lackner Csabát az MSZP

A kispesti képviselő ügyét az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa ma tárgyalta. Szerettük volna megkérdezni Lackner Csabát a kizárásáról, azonban a képviselő amint meglátta stábunkat, elhajtott autójával.

  • Kizárta Lackner Csabát az MSZP

Október elején mutatta be a Hír Tv azokat a felvételeket, amelyeken Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő többek között arról beszél, hogyan lehet kerületi politikusként minél több pénzt keresni. Lackner Csaba a korrupciós botrány ellenére az önkormányzati választáson újra mandátumot szerzett.

Szanyi Tibor volt MSZP-s ep-képviselő hétfőn az MTV-ben azt mondta az ügyről további véleményt a hatóságok mondjanak majd.

Az MSZP politikusai a kampány során minden az üggyel kapcsolatos kérdést hárítottak. Hetekig nem voltak hajlandóak felismerni Lacknert a felvételeken. A választás után azonban egyre többen nyilatkoztak úgy, hogy a szocialista politikusnak ki kell lépnie az MSZP-ből. Tóth Bertalan pártelnök múlt héten jelentette be, hogy ultimátumot adott a képviselőnek.

A határidő lejárt. Lackner Csaba azonban nem adta vissza a mandátumát, az MSZP etikai és fegyelmi ügyek tanácsa pedig kedden döntött: a képviselőt kizárták a pártból. A döntést a rövid közleményben ugyanakkor nem indokolták meg. A kispesti polgármester híradónknak azt mondta, továbbra is kérik Lackner Csabát, hogy adja vissza mandátumát.

A polgármester elmondta, a testületi ülésen sem fognak foglalkozni a kérdéssel.

A nyilvánosságra került felvételeken egyébként felmerült Gajda neve is, többek között egy olyan projekt kapcsán, amely után a polgármester állítólag 3 millió forintot kapott vissza. A polgármester ezt a kezdetektől manipulációnak és rágalomnak nevezte. Gajda most azt mondta: csak akkor indítanak a kerületben további vizsgálatot, ha azt a jelenleg is tartó nyomozás indokolja.

Szerettük volna megkérdezni Lackner Csabát a kizárásáról, illetve arról, hogy visszaadja e a mandátumát azonban a képviselő amint meglátta stábunkat, elhajtott autójával.

Kerestük Tóth Bertalan MSZP-elnököt is, hogy megkérdezzük, a párt kezdeményez-e vizsgálatot a kerületben, de adásunkig nem kaptunk választ.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!