2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kivizsgálja a kormányhivatal a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét

Haladéktalanul kivizsgálja a kormányhivatal a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren kedden órákon át veszteglő légi járat ügyét.

  • Kivizsgálja a kormányhivatal a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét

A Ryanair légitársaság járata a nap folyamán mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek - írta a Miniszterelnökség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Úgy fogalmaztak:

"felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát. Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében".

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek - írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

A Ryanair elnézést kér az utasoktól a budapesti repülőtéren elszenvedett késedelem miatt

A Ryanair légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól amiatt, hogy a Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata kedden üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren. 

A légitársaság az MTI megkeresésére közölte: üzemanyag-feltöltéssel kapcsolatos okokból ennek a járatnak az indulása késedelmet szenvedett, majd a gép kitérőt tett Madridban, ahonnan további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre.

A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért - írták.

A Gran Canaria szigetére induló járatnak kedden reggel 6.30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről, azonban túlsúlyra hivatkozva nem indították el. Sajtóinformációk szerint a gép a repülőtéren vesztegelt, itt próbáltak üzemanyagot elégetni, hogy a túlsúlytól megszabaduljanak. Az utasokat nem engedték leszállni, és információt sem adtak nekik, a felháborodott utasok lecsillapítására rendőröket is hívott a személyzet. A járat végül csaknem 6 órai késedelem után elindult úti céljára.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!