2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Kivitelező: időre elkészül a tram-train

A tervezettnél lassabban halad a közművek cseréje a tram-train hódmezővásárhelyi nyomvonalán. Ugyanakkor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő villamosvasút elkészülésének végső határidejét tudják tartani a kivitelezők. Hódmezővásárhelyen már készül a villamospálya, ősszel az első sínpárokat is lefektethetik a városban.

  • Kivitelező: időre elkészül a tram-train

Már épül a villamospálya alapja a Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcában. A város több pontján dolgozik a kivitelező, de felújítják a Hódmezővásárely és Szeged közötti vasúti pályát is a népkerti megálló és Algyő között. A villamosvasút és a két település közötti pálya felújítása mintegy 75 milliárd forintba kerül.

„A kivitelező több mint egy méter mélységben, teljes szélességében, mintegy 3,3 méterben kiemelte a földet, elszállította. Innen fokozatosan, különböző rétegekkel újraépítette az altalajt. Itt különböző frakciójú homokos kavicsok, zúzott kövek, betonok találhatók. A legfölső rétegben fog majd az a vasbeton lemez elkészülni, amelyben a sínek rögzítésre történik meg. Jelenleg a különböző rétegek kialakítása illetve az alatta lévő kábelhálózat kiépítése van folyamatban” – ismertette a városfejlesztési irodavezető, Mucsi László.

A Tóalj és a Szőnyi utcában, valamint az Andrássy úton a közműkiváltásokon dolgozik a kivitelező, a tervezettnél lassabban.

 „A véghatáridő egyáltalán nincsen veszélyben, azt azonban el kell mondani, hogy a közműkiváltások azok a tervezettnél picit lassabban haladnak. Ezért van az, hogy várhatóan ősz végére tudnak elkészülni, és utána tudunk a vágányépítési munkálatokkal foglalkozni. De alapvetően a teljes projekt ütemezésében nincsen fennakadás, így 2020 második félévétől már meg tudnak majd kezdődni a próbajáratok, utasok nélkül” – fogalmazott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka.

Az országban elsőként Hódmezővásárhely és Szeged között épül villamos vonal. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője korábban úgy fogalmazott: a villamosvasút új életminőséget jelent az itt élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!