2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kitűnő munkának tartja a Tavares-jelentést

Kitűnő munkának nevezte az Orbán-kormányt elmarasztaló Tavares-jelentést a Bajnai-kabinet volt külügyminisztere, Magyarország első uniós biztosa a Bibó István Közéleti Társaság konferenciáján.

Balázs Péter szerint a jelenlegi kormány lecserélte az ország eddigi barátait, és az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok helyett a keleti hatalmakkal fűzte szorosabbra kapcsolatait. A politikus a német megszállás áldozatainak emlékművét „monumentális történelemhamisító giccsnek” nevezte, amellyel szerinte az Orbán-kabinet az ország legnagyobb gazdasági partnerét, Németországot is provokálja.

„Annyiban megnyugtatta a lelkiismeretét a transzatlanti közösség, hogy két igen komoly bizonyítványt állítottak ki rólunk a múlt év derekán – fogalmazott Balázs Péter. – Mind a kettő jól ismert, az egyik az Európai Parlament nagy többsége által elfogadott Tavares-jelentés, ami egy kitűnő munka, a következtetéseit és a javaslatait lehet részben vitatni, de a megállapításait nem, és a másik az Európa Tanács velencei bizottságának igen alapos, igen részletes munkája” – tette hozzá a Bajnai-kormány egykori külügyminisztere.

Mint arról beszámoltunk, az SZDSZ egykori elnöke ugyanezen a konferencián arról beszélt, a balliberális pártoknak nincs programja, egyetlen céljuk Orbán Viktor leváltása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!