2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Kitűnő munkának tartja a Tavares-jelentést

2014. február 3., hétfő 07:50, frissítve: hétfő 11:42

Kitűnő munkának nevezte az Orbán-kormányt elmarasztaló Tavares-jelentést a Bajnai-kabinet volt külügyminisztere, Magyarország első uniós biztosa a Bibó István Közéleti Társaság konferenciáján.

Balázs Péter szerint a jelenlegi kormány lecserélte az ország eddigi barátait, és az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok helyett a keleti hatalmakkal fűzte szorosabbra kapcsolatait. A politikus a német megszállás áldozatainak emlékművét „monumentális történelemhamisító giccsnek” nevezte, amellyel szerinte az Orbán-kabinet az ország legnagyobb gazdasági partnerét, Németországot is provokálja.

„Annyiban megnyugtatta a lelkiismeretét a transzatlanti közösség, hogy két igen komoly bizonyítványt állítottak ki rólunk a múlt év derekán – fogalmazott Balázs Péter. – Mind a kettő jól ismert, az egyik az Európai Parlament nagy többsége által elfogadott Tavares-jelentés, ami egy kitűnő munka, a következtetéseit és a javaslatait lehet részben vitatni, de a megállapításait nem, és a másik az Európa Tanács velencei bizottságának igen alapos, igen részletes munkája” – tette hozzá a Bajnai-kormány egykori külügyminisztere.

Mint arról beszámoltunk, az SZDSZ egykori elnöke ugyanezen a konferencián arról beszélt, a balliberális pártoknak nincs programja, egyetlen céljuk Orbán Viktor leváltása.

Forrás: Hír TV