2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kitiltási ügy: folytatódik a nyomásgyakorlás

Tovább folytatódik az amerikai kitiltási botrány ürügyén indult civil nyomásgyakorlás. Szerdán is több tucat – magát pártsemlegesnek nevező – tüntető követelte az adóhatóság elnökének távozását a NAV egyik irodaházánál. A közigazgatás tisztaságát felügyelő Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója szerint a demonstrálóknak különbséget kellene tenniük a korrupció és az áfacsalások elharapózása között. Bolcsik Zoltán közölte, hogy korrupció szempontjából a NAV semmivel sem fertőzöttebb, mint más magyar közigazgatási szerv.

Eligazítást tartott az egykori LMP-és képviselő az adóhatóság Dob utcai épülete előtt. Vágó Gábor és az elmúlt hetek kormányellenes tüntetésein már megismert társai ezúttal egy előre nem bejelentett demonstrációt tartottak. „Több tucatnyian jöttünk ide a Dob utcai NAV-irodába azért, hogy érdeklődjünk, hogy lemondott-e már Vida Ildikó. S megkérdezték többen azt is, hogy vizsgálhatja-e addig a NAV a magyar adózókat, amíg a NAV-ot nem világították át, a NAV-on belüli vizsgálat nem folyt le” – mondta Vágó Gábor, aki az ügyfélszolgálaton töltött másfél óra után azt ígérte: a nyomásgyakorlást addig folytatják, amíg a NAV elnöke a helyén marad.

Vida Ildikót és az adóhivatal több más vezetőjét még a múlt hónapban az amerikai követség ügyvivője keverte korrupciós gyanúba. Bár a bizonyítékok azóta sem kerültek elő, a balliberális ellenzék folyamatosan állami korrupcióról beszél.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddig is hatáskörünkbe tartozott. Azt el tudom mondani, hogy az eddigi felderítéseink tapasztalatai alapján semmivel sem fertőzöttebb, mint bármilyen más, általunk felügyelt közigazgatási szerv” – mondta a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója. Bolcsik Zoltán szerint a korrupció és az áfacsalás között különbséget kell tenni, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat csak konkrét ügyekben tud eljárni. „Semmi olyan konkrétum még nem hangzott el, ami konkrét személyhez vagy ügyhöz kapcsolódna, csak az általánosságok mezsgyéjén volt erről bármiféle más jellegű kommunikáció” – tette hozzá Bolcsik Zoltán.


A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál októbertől Korrupciómegelőzési Főosztály is működik. A civil szervezetekkel és a nemzetközi intézményekkel együttműködő testület fog javaslatokat tenni a kormánynak a korrupcióellenes intézkedésekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!