2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Kitiltási botrány: elutasították a CÖF feljelentését

Bűncselekmény hiányában elutasította a CÖF amerikai kitiltási ügyben tett feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség.

A szervezet azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert az amerikaiak nem jelentették a beutazási tilalommal összefüggő, tudomásukra jutott korrupciós bűncselekményt. Az ügyészség szerint azonban a külföldi hivatalos személy nem esik azonos megítélés alá a magyar hivatalos személlyel, másrészt a rendelkezésre álló adatok alapján nem azonosítható konkrét bűncselekmény.

Budapest példát vehetne Amerikáról

Az Egyesült Államokat állítja Magyarország elé példaként André Goodfriend. Az ideiglenes amerikai ügyvivő az amerikai magyarok hálaadásnapi rendezvényén beszélt arról, hogy szerinte nem Magyarországon a legnagyobb a korrupció, de Budapest példát vehetne hazájától abban, hogy hogyan kell eljárni a korrupt hivatalnokokkal szemben.

– Nem állítjuk, hogy itt a legrosszabb a korrupció. Sok olyan hely van, ahol lehet, hogy nagyobb. Mi az Egyesült Államokban arra szolgáltatunk példát, hogyan vonja felelősségre egy kormány a saját hivatalnokait, mit tesz ennek érdekében, illetve meg tudnak-e nevezni az emberek nyilvánosan olyan intézkedéseket, amelyek ez irányba mutatnak. Ebből a szempontból példaként állítjuk magunkat és sok más régiós országot, ahol az ottani kormányok azonosították és vizsgálták azokat a hivatalos személyeket, akik korrupciós tevékenységet folytattak. Reméljük, hogy ezeket a példákat nyilvánosan követik, hogy az embereknek megmaradjon a bizalmuk, és tudják, hogy a kormány az érdekükben dolgozik, és felelősségre vonja a hivatalnokait – mondta Goodfriend.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!