2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Kitiltaná a letelepedési kötvényekkel érkező külföldieket az ellenzéki párt

Hír TV

2018. szeptember 10., hétfő 13:12, frissítve: hétfő 13:53

Kitiltaná a letelepedési kötvénnyel érkezett külföldieket az országból a Párbeszéd – így reagált a párt szóvivője a 444.hu hírére, amely szerint egy kiskaput kihasználva, a kormány kötvényprogramjával gazdag külföldi befektetők, köztük orosz politikusok, cégvezetők és titkosszolgálattal összefüggésbe hozható személyek juthattak magyar papírokhoz.

„A magyar kormány nem bevándorlásellenes, mint látjuk, hiszen ők azok, akik a pénzt és a nagytőkét beengedik az országba és a nagytőkén keresztül nemzetbiztonsági kockázatot vállalnak, hiszen ellenőrizetlenül jöhetnek be akár az orosz maffiához köthető alakok is” – mondta Barabás Richárd, a párt szóvivője.

Nem a bevándorlóktól hanem a kormánytól kell megvédeni a magyarokat – így reagált a Demokratikus Koalíció szóvivője a letelepedési kötvényprogramról szóló legújabb hírekre. Gréczy Zsolt bejelentette hogy a DK az Európai Bizottsághoz fordul, annak érdekében, hogy a szervezet vizsgálja ki, hány olyan embert érkezhetett Magyarországra a programmal, aki veszélyt jelenthet az Európai Unió biztonságára.

„Megint a magyar kormánytól kell megvédeni a magyar állampolgárokat. Aki attól fél, hogy Magyarországon is terrorcselekmények történhetnek, nőhet a bűnözés és csökkenhet a közbiztonság, az tegye fel a kérdést Orbán Viktornak, hogy miért engedett be terroristákat, bűnözőket, kémeket az országba. A választ persze tudjuk, mert a fideszes oligarcháknak 100 milliárdos hasznot hoztak a letelepedési kötvények” – mondta a szóvivő.