2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Hadházyt és Szélt eltávolították az MTVA székházából

Több országgyűlési képviselő is bement az MTVA épületébe, ezt ugyanis megtehetik minden középület esetében. Az ellenzéki politikusok egy közleményt akarnak beolvasni, de nem fogadták őket.

  • Hadházyt és Szélt eltávolították az MTVA székházából

Éjjel ismét könnygázt vetett be a rendőrség a tüntetőkkel szemben. A főváros III. kerületében, az MTVA székháza előtt az összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, az elől állókat pedig a rendőrsorfalra nyomták, akik közül néhányan a földre kerültek és rosszul lettek - áll a police.hu beszámolójában. Azt írják, a rendőrség ezt követően alkalmazott könnygázt. A sérülteket a rendőri sorfal mögé kísérték, ahol ellátták őket. A civilek a túlmunka idő bővítése ellen tüntettek, a demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonultak az MTVA székházához. A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek az MTVA-székházba. A legfrissebb facebook bejegyzések alapján az MTVA székházából az elmúlt percekben a biztonsági őrök eltávolították Hazdházy Ákos és Szél Bernadett parlamenti képviselőt.

Hadházy kijelentette, hogy vissza fognak menni és addig fognak várni, amíg leadják a petíciót. Az ellenzéki képviselőket arra kérte, hogy tartsanak velük. „Amíg ezt nem olvassák be, nem fogunk hazamenni” – jelentette ki Hadházy.

Stummer megnyomta a tűzjelzőt

A Jobbik egyik képviselője, Stummer János is bement a székházba és miután csak a biztonsági személyzettel tudott beszélni, a tűzjelző megnyomásával próbálta zavarni a köztévé adását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!