2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Hadházyt és Szélt eltávolították az MTVA székházából

Hír TV

2018. december 17., hétfő 07:32, frissítve: hétfő 14:15

Több országgyűlési képviselő is bement az MTVA épületébe, ezt ugyanis megtehetik minden középület esetében. Az ellenzéki politikusok egy közleményt akarnak beolvasni, de nem fogadták őket.

Éjjel ismét könnygázt vetett be a rendőrség a tüntetőkkel szemben. A főváros III. kerületében, az MTVA székháza előtt az összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, az elől állókat pedig a rendőrsorfalra nyomták, akik közül néhányan a földre kerültek és rosszul lettek - áll a police.hu beszámolójában. Azt írják, a rendőrség ezt követően alkalmazott könnygázt. A sérülteket a rendőri sorfal mögé kísérték, ahol ellátták őket. A civilek a túlmunka idő bővítése ellen tüntettek, a demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonultak az MTVA székházához. A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek az MTVA-székházba. A legfrissebb facebook bejegyzések alapján az MTVA székházából az elmúlt percekben a biztonsági őrök eltávolították Hazdházy Ákos és Szél Bernadett parlamenti képviselőt.

Hadházy kijelentette, hogy vissza fognak menni és addig fognak várni, amíg leadják a petíciót. Az ellenzéki képviselőket arra kérte, hogy tartsanak velük. „Amíg ezt nem olvassák be, nem fogunk hazamenni” – jelentette ki Hadházy.

Stummer megnyomta a tűzjelzőt

A Jobbik egyik képviselője, Stummer János is bement a székházba és miután csak a biztonsági személyzettel tudott beszélni, a tűzjelző megnyomásával próbálta zavarni a köztévé adását.