2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Kiszivárgott hangfelvétel: Z. Kárpát ma sem tartja vállalhatatlannak

A Mi Hazánk Mozgalomba átlépett volt jobbikos vezetők hiteltelenítéséről, és a kilépési hullám kezeléséről tárgyalnak az ellenzéki párt politikusai egy, a Figyelő birtokába került hangfelvételen. Z. Kárpát Dániel a Hír TV-nek azt mondta, ma sem tartja vállalhatatlannak, amit a kiszivárogtatott tárgyaláson mondott.

  • Kiszivárgott hangfelvétel: Z. Kárpát ma sem tartja vállalhatatlannak

A jobbikos párttagok kilépésekről szóló sajtóhírek kezeléséről tárgyalnak a Jobbik politikusai a Figyelő birtokába került, ismeretlen helyen és időben készült hangfelvételen. Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője és Z. Kárpát Dániel alelnök a többi közt arról beszélget, hogy arról kellene cikket íratni, hogy Toroczkai László nem pártpolitikai, hanem egyéni ambíciói miatt alapított új pártot. Z. Kárpát Dániel a felvetésre úgy reagál: óvatosnak kell lenniük ebben a helyzetben.

„Ha azt a látszatot fenn akarjuk tartani, hogy nincsen pártszakadás, és igazából itt nem mi vagyunk reagálási kényszerben, akkor nagyon csínján kell ezekkel bánni. A legjobb lenne talán, hogy ha egy összefoglaló cikk készülne a Gergőnek a nyomvonalán, ami elmondott, hogy az összes lúzerről bebizonyítjuk, hogy miért lúzer, és miért nem tudja elfogadni… Most ezt nyilván nem injekciósan kell megírni, tehát semmiképpen sem úgy, hogy itt valami összeesküvéselmélet szaga legyen, de az lenne a jó, hogy a kommentelőink copy paste-tel ezt mindenhová be tudnák szúrni” 

– fogalmaz Z. Kárpát Dániel a Figyelő birtokába jutott hangfelvételén.

Z. Kárpát Dániel a Hír TV kérdésre azt mondta: a kiszivárogtatott hangfelvétel egy belső kommunikációs megbeszélésen készült, és szerinte a Jobbikból kilépő, de a mandátumukat vissza nem adó tagokról szólt.

„Az a vita, amiről tetszett idézni, arról szólt, hogy ezeknek az embereknek a személyes sztoriját ildomos-e megosztani a szélesebb nyilvánossággal vagy sem. Én szeretnék egyetlen kulcsmondatot ebből a felvételből kiemelni, amit én magam mondtam: hogy nem teljes valóságalappal bíró, vagy nem hihető híresztelést terjeszteni nem ildomos, tehát teljesen egyértelmű volt az a vonalvezetés amit ott tetszett hallani” – nyilatkozta a Jobbik alelnöke.

Toroczkai László, a Jobbik korábbi alelnöke májusban lépett ki a pártból, miután alulmaradt Sneider Tamással szemben az elnökválasztáson. Pár héttel később csatlakozott hozzá a Jobbik addigi országgyűlési képviselője, Dúró Dóra, akivel közösen megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat. Dúró azóta függetlenként dolgozik az Országgyűlésben, bár mandátumához pártlistán jutott, azt nem adta vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!