2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Kispesten kissé félreértelmezik "a család az első" szlogent

A baloldal által irányított Kispesten egyetlen família kezében van a helyi roma nemzetiségi önkormányzat: kizárólag a Balogh család tagjai képviselők a testületben. Baloghék előszeretettel kampányolnak a számos korrupciógyanús ügybe keveredett Gajda Péter MSZP-s polgármesternek és csapatának. Eközben a család tagjai számos kedvezményes bérleményt kaptak az önkormányzattól, valamint több lakást meg is vásároltak a kerület ingatlanállományából – meglehetősen nyomott áron

  • Kispesten kissé félreértelmezik

Május közepére a legmagasabb fokozatba kapcsolat a kampány Kispesten: soha nem látott útfelújítási hullám, éjszakai razziák a rázósabb környékeken, látványosan tiszta közterületek. A kerületben nagyjából mindenki tisztában van vele, hogy mindez csupán a korteskedés velejárója és június 9-e után visszatérnek a hányatott sorsú hétköznapok.

A most folyó „munkából” kiveszi a részét a Balogh család is, közös fotók és köszönetnyilvánítások garmadája árad tőlük Gajda Péter felé a Facebookon és más fórumokon. 

A famíliának van is miért hálálkodnia: számos lakást béreltek kedvezményes áron vagy vettek meg a kerülettől.

Kispest honlapja szerint a roma nemzetiségi képviselők névsora: Balogh Elek, Balogh Csilla, Balogh Fruzsina, Balogh Csaba és Balogh Vanessza, akik mindannyian egy családot alkotnak. 

Balogh Elek és Balogh Csilla házastársak. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint ők 2017 júliusában fordultak kérelemmel Gajda Péterékhez, hogy régóta bérelt önkormányzati bérlakásukat megvásárolhassák. 

Ez meg is történt, így a házaspár birtokába jutott a XIX. kerületi Batthyány utcai 37 négyzetméteres lakás 2,87 millió forintos áron.

2017-ben Balogh Elek és Balogh Csilla gyermeke, a szintén nemzetiségi önkormányzati képviselő Balogh Vanessza és annak élettársa, Balogh Csaba – aki ugyancsak a testület tagja – lakásbérlési lehetőséget kapott Gajda Péteréktől, és 2019-ig használtak egy Attila utcai lakást.

A teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI  / Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!