2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Belföld

Kispest: Gajda bedarálta az antikorrupciós testületet

Nem hosszabbítja meg a kispesti önkormányzat antikorrupciós bizottságának mandátumát Gajda Péter. A polgármester ugyanis elutasította azt a javaslatot, hogy a veszélyhelyzetben kiesett másfél hónapnyi idővel tovább dolgozhasson a testület és így lezárhassa a munkát - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a szocialista városvezető a mai napig nem tett eleget a bizottság márciusban határozatba foglalt adatkéréseinek.

  • Kispest: Gajda bedarálta az antikorrupciós testületet

2019 októberében az önkormányzati választások előtt a Hír Tv közölte az első kispesti felvételt Lackner Csabáról. Ezen az akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő egy zacskó fehér port tart a kezében. A politikusról több korrupciógyanús hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyeken Gajda Péter kispesti polgármester neve is felmerült.

Az ügyben számos nyomozás indult. Az LMP kezdeményezésére pedig egy antikorrupciós és tényfeltáró bizottság is megalakult az önkormányzaton belül. Azonban alig hogy megkezdte az ülésezést a testület, a koronavírus járvány miatt félbe is kellett szakítani a munkát.

Közben Karácsony Gergely éppen Gajda Pétert nevezte ki az Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság elnökévé. Április végén pedig kiderült, hogy a botrányban érintett kispesti polgármester nem tartja szükségesnek a kerületi vizsgálóbizottság 3 hónapos mandátumának meghosszabbítását, annak ellenére sem, hogy a járvány miatt érdemi munkát nem tudtak végezni.

Gajda Péter most nyilvánossá vált döntésével elutasította a bizottság munkájának meghosszabbítására tett javaslatot - írja közleményében a bizottság LMP-s elnöke. Ferenczi István hozzátette: "ezzel Gajda Pétert terhel minden politikai felelősség a kispesti korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatban, ez az ő beismerő vallomása."

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!