2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Kispest: Gajda bedarálta az antikorrupciós testületet

Nem hosszabbítja meg a kispesti önkormányzat antikorrupciós bizottságának mandátumát Gajda Péter. A polgármester ugyanis elutasította azt a javaslatot, hogy a veszélyhelyzetben kiesett másfél hónapnyi idővel tovább dolgozhasson a testület és így lezárhassa a munkát - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a szocialista városvezető a mai napig nem tett eleget a bizottság márciusban határozatba foglalt adatkéréseinek.

  • Kispest: Gajda bedarálta az antikorrupciós testületet

2019 októberében az önkormányzati választások előtt a Hír Tv közölte az első kispesti felvételt Lackner Csabáról. Ezen az akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő egy zacskó fehér port tart a kezében. A politikusról több korrupciógyanús hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyeken Gajda Péter kispesti polgármester neve is felmerült.

Az ügyben számos nyomozás indult. Az LMP kezdeményezésére pedig egy antikorrupciós és tényfeltáró bizottság is megalakult az önkormányzaton belül. Azonban alig hogy megkezdte az ülésezést a testület, a koronavírus járvány miatt félbe is kellett szakítani a munkát.

Közben Karácsony Gergely éppen Gajda Pétert nevezte ki az Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság elnökévé. Április végén pedig kiderült, hogy a botrányban érintett kispesti polgármester nem tartja szükségesnek a kerületi vizsgálóbizottság 3 hónapos mandátumának meghosszabbítását, annak ellenére sem, hogy a járvány miatt érdemi munkát nem tudtak végezni.

Gajda Péter most nyilvánossá vált döntésével elutasította a bizottság munkájának meghosszabbítására tett javaslatot - írja közleményében a bizottság LMP-s elnöke. Ferenczi István hozzátette: "ezzel Gajda Pétert terhel minden politikai felelősség a kispesti korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatban, ez az ő beismerő vallomása."

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!