2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Kísért a múlt: Roy és Hunvald

Eheti hőseink közül az egyik még elnök, a másik pedig újra polgármester szeretne lenni. Adásunk első felében adunk egy kis izelítőt Sneider Tamás, azaz Roy életútjából, míg a másik felében felidézzük a szoci Hunvald György ügyeit.

  • Kísért a múlt: Roy és Hunvald

A Roy néven ismert Sneider, ahogy a szociológusok fogalmaznak, egy tipikusan szélsőjobboldali, szkinhed szubkultúrából érkezett a politikába. A kilencvenes évek elején a Nemzeti Ifjak Egyesületének vezetője volt, ami lényegében egy bőrfejű csoport volt. Sneider hiába hangoztatja, hogy soha nem volt kopasz, csak rövid volt a haja, a tények azok tények. A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején az úgynevezett szkinhed mozgalom volt a nemzeti radikalizmus külső megnyilvánulási formája. „Ebben az egriek mind fizikai, mind szellemi tekintetben az élen jártak” – nyilatkozta korábban Sneider.

Hunvald György egyszer büntetőügye miatt már megbukott mint politikus, de újra próbálkozna. 1995-től 1998-ig a VII. kerületi MSZP elnökségének tagja, 1998-tól elnöke. 2000-től vezetője az MSZP VI–VII–VIII. kerületi alapszervezet küldöttcsoportjának. 2002-ben lett Erzsébetváros szocialista polgármestere és egészen 2009 januárjáig vezette a kerületet, amikor előzetes letartóztatásba került. Vádat csak 2010. novemberében emeltek ellne.

Tekintse meg a teljes adást:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!